EKONOMİ

FAİZ KARARI PİYASALARDA ÖNEM ARZ ETMİYOR NOKTAYA GELDİ

FAİZ KARARI PİYASALARDA ÖNEM ARZ ETMİYOR NOKTAYA GELDİ
Ağustos ayı toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Kararı Aslıteks Genel Müdürü Selim Kasapoğlu, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Kasapoğlu “Maalesef Merkez Bankası politika faizleri son uygulanan para politikaları sayesinde piyasalarda bir önem arz etmiyor noktaya geldi” dedi.  

ÖZEL RÖPORTAJ
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Ekonomistler bu ay da faizde değişikliğe gidilmesini beklemiyordu. Merkez Bankası Eylül 2021'de faiz indirimlerine başlamış, politika faizi 4 ayda 500 puan düşürülerek yüzde 19'dan yüzde 14'e çekilmişti.

SELİM KASAPOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kararı Aslıteks Genel Müdürü Selim Kasapoğlu, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Kasapoğlu “Merkez Bankası’nın politika faizleri gerçeklikle çok uyumsuz hale geldi. Faiz indiriminin piyasada çok fazla etki yaratmadığını düşünüyoruz. Maalesef Merkez Bankası politika faizleri son uygulanan para politikaları sayesinde piyasalarda bir önem arz etmiyor noktaya geldi. Piyasaları da takip ediyoruz. Fazla bir dalgalanma ve hareket olmadı. Bence piyasaları etkileyecek bir açıklama yapılmadı” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon