EKONOMİ

TRAFİK SİGORTASINA YENİ ZAM! SEKTÖRE VATANDAŞA NASIL YANSIR?

TRAFİK SİGORTASINA YENİ ZAM! SEKTÖRE VATANDAŞA NASIL YANSIR?
Trafik sigortasında yeni zam kararı… Yapılan değişiklikle araçlara yüzde 10 ile yüzde 20 oranında zam yapıldı. Eylül ayından itibaren geçerli olacak yeni zam kararını Denizli Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Cemal Başeren, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Fiyat artışları, sektöre, vatandaşa nasıl yansır? İşte yanıtlar…

ÖZEL RÖPORTAJ
Trafik sigortasında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, taksi, minibüs, otobüs gibi araçlara yüzde 10, diğer gruplara ise yüzde 20 zam yapıldı. Ayrıca, aylık artış oranı da yüzde 1,5'ten yüzde 4.75’e çıkarıldı. Uygulama Eylül ayından itibaren geçerli olacak.

CEMAL BAŞEREN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Yeni zammı Denizli Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Cemal Başeren, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Başeren “Pandemiden önce sigorta şirketleri çok uygun fiyatlarda trafik poliçeleri kesebiliyordu. Bu sene fiyatlar ciddi şekilde arttı. Vatandaşın alım gücü artmadı. Vatandaşlar poliçe yaptırırken zorlanıyor. Daha önce kredi kartına taksit avantajı vardı. Şimdi peşin çalışılıyor. Geçen ay peşini bile bırakıp, banka kartlarına dönüp, kredi kartlarını kabul etmediler. Fiyat artışları konusunda sigorta şirketlerinin de vatandaşlarında haklı olduğu yerler var. Sigorta şirketleri parça maliyetlerinin artmasından dolayı, bu rakamların kendilerini zarar ettirdiğini beyan ediyorlar. Ancak, bunun sürdürülebilmesi için alım gücünün de artması lazım. Devletin de zorunlu kıldığı bir poliçe. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mücadele edip ortak bir noktada buluşulmasını ve sorunun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon