EKONOMİ

İNŞAATTA MALİYET VE FİYAT REKOR KIRIYOR, EMLAK SEKTÖRÜ NASIL ETKİLENİYOR?

İNŞAATTA MALİYET VE FİYAT REKOR KIRIYOR, EMLAK SEKTÖRÜ NASIL ETKİLENİYOR?
İnşaat maliyetleri, 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,47, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106,87 arttı. Konut fiyatları, ise Haziran'da bir önceki yıla göre yüzde 160,5 ile artarak rekor kırdı. İnşaat sektörü yavaşladı mı? Talep azaldı mı? Denizli’de emlak gayrimenkul sektörü nasıl etkileniyor? İlerleyen günlerde ne olur? Değerlendirme, Kristal Türkiye Yatırım Gayrimenkul Denizli Şubesi Ofis Sahibi Broker Burak Ziya Ülkü’den Metropol TV’ye özel geldi.

ÖZEL HABER
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı haziran ayı inşaat maliyet endeksini açıkladı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi, 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,47, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106,87 arttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haziran ayına ilişkin konut fiyat endeksini yayımladı. Buna göre Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 9 oranında artarak 469,8 seviyesinde gerçekleşti. KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 160,6, reel olarak ise yüzde 47 oranında arttı. İnşaat sektörü yavaşladı mı? Talep azaldı mı? Denizli’de emlak gayrimenkul sektörü nasıl etkileniyor? İlerleyen günlerde ne olur? Değerlendirme, Kristal Türkiye Yatırım Gayrimenkul Denizli Şubesi Ofis Sahibi Broker Burak Ziya Ülkü’den Metropol TV’ye özel geldi.

BURAK ZİYA ÜLKÜ'NÜN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Ülkü “Enflasyonla birlikte inşaat maliyetleri arttı. Şimdilerde çok yüksek seviyelerde. Müteahhitler yeni projelere girmekte zorlanıyor. Özellikle müteahhitlerin dar gelirliler grubuna yönelik yaptığı projelerde azalma görüyoruz. Alım gücü yüksek gruba uygun projeler yapılmaya başlandı. Önümüzdeki süreçte fiyatların bu hızla yükseleceğini düşünmüyorum, ama bir duraklama dönemine de girilebilir. Çünkü inanılmaz şekilde fiyatlar yükseldi. Ben sektörün duraklama dönemine kısa da olsa gireceğini, ardından tekrar yükseleceğini ön görüyorum. Denizli’de ise gayrimenkul her zaman bir yatırım aracı, fiyatlar geri gelmez, o kısa duraklama döneminin ardından tekrar yükselişe geçecektir” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon