EKONOMİ

DİKİŞ NAKIŞ KURSUNDAN, ULUSLARARASI PAZARA

DİKİŞ NAKIŞ KURSUNDAN, ULUSLARARASI PAZARA
Bankacıyken çocuklarını büyütmek için ayrıldığı iş yaşamına aldığı dikiş nakış kurs eğitimi sonrası hızlı dönen ve tasarımcılığa başlayan iş insanı Hatice Akan Civan, şimdilerde yaptığı kostüm ve tasarımları hem yurt içi hem de yurt dışına pazarlıyor.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de canlı yayınlanan Metropol Kadınlar, programına katılan ve Reyyan Bozkurt’un sorularını yanıtlayan Belkızın Atölyesi İşletme Sahibi, Tasarımcı, İş İnsanı Hatice Akan Civan başarı hikayesini anlattı. 

OĞLUNUN SINIFI İÇİN KOSTÜM DİKEREK İŞE BAŞLADI
Kadın girişimci Hatice Akan Civan’ın hikayesi yıllar önce başladı. 5 yıllık bankacılık deneyimine annelik nedeniyle ara veren Hatice Akan Civan o yılları anlattı. Civan “1980 doğumluyum. Evliyim. İki oğlum var. 1998 – 2003 arası bankada çalıştım. Hamilelik sürecinde ayrıldım. 10 yıl boyunca çocuklarımı büyüttüm. Hareketli bir yapıya sahip olduğum için boş durmadım. Halk eğitimin dikiş nakış, takı kursuna kurslarına katıldım. Çocuklar ana sınıfı seviyesine gelince ne yapabilirimi düşündüm. Tekrar bankaya dönmek yerine kendi işimi kurmak istedim. Bir gün oğlum Mert’in 23 Nisan ile ilgili anasınıfı etkinliği için bütün sınıfa kostüm yaptım. Ardından çok beğenildi. Bir yıl içinde Denizli’de 16 kreşle çalışmaya başladım. İşi sevdim. Kendim tek başıma yeterli olmayınca bir kişi daha aldık işe. 10 yıldır bu işi yapıyorum” dedi.



“ARTIK SADECE DENİZLİ’YE DEĞİL, YURT İÇİ VE YURT DIŞINA SATIŞ YAPIYORUZ”

Sadece kostüm alanında sınırlı kalmayan Hatice Akan Civan, zamanla çocuklar için yaratıcı ürün tasarımları ve ebeveyn-çocuk kombinleriyle ürün gamını genişletti.  Ardından sosyal medya aracılığı ile yaptıkları ürünleri sergilemeye başlayan Civan “Artık sadece Denizli değil, yurt içi ve yurt dışına iş yapıyorum. Özel gün tasarımları yapıyoruz. Bir tema belirleniyor ve o temaya uygun tasarımlar yapıyoruz. Bebekten tutunda büyük yetişkinlere kadar herkese dikim yapıyoruz. Abiye kıyafetlerde dikiyoruz artık. E-ticaret yapan siteler üzerinden de satışlar yapıyoruz. İlgi çok büyük. Pandemi ile birlikte e-ticaret satışları daha da arttı. Dünya artık buna evrildi” diye konuştu.



“EN ZORU KÜÇÜK ÇOCUKLARA KIYAFET DİKMEK”
Küçük çocukların kıyafetlerini dikmenin çok daha zor olduğuna dikkat çeken Hatice Akan Civan “Gidip kendim ölçü alıyorum. Provaları kendim yapıyorum. Gösterilerini de izliyorum. Bu konuda çok titizim. Bu da bana olan güveni arttırdı. O yüzden okullar benimle çalışmayı tercih ediyorlar. Çok güzel ilerledik işimizde. Düğün ve nikah törenleri içinde abiye kıyafetler hazırlıyoruz” dedi. 

HATİCE AKAN CİVAN’IN BAŞARI HİKAYESİNİ BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon