EKONOMİ

“DENİZLİ 5 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPABİLİR”

“DENİZLİ 5 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPABİLİR”
Denizli ihracat rakamları açıklandı. Denizli hem 2020 genel yıl ihracatı hem de Aralık ayı ihracat rakamları anlamında 9. Sırada. Kent ihracatı ayrıca 2020 yılını bir önceki yılın üzerinde kapattı. Denizli İş Dünyasının başkanları bu büyük başarıyı Denizli Metropol’e özel canlı yayında değerlendirdi. Bu başkanlardan biri de Kısa adı DESİAD olan Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Okan Konyalıoğlu oldu.

ÖZEL HABER
2020 yılında Denizli ihracatı, 3 milyar 191 milyon Amerikan Doları’nı aştı. Böylelikle, Denizli 2019 yılındaki ihracat değeri olan 3 milyar 183 milyon Amerikan Doları’nı geride bırakmış oldu ve ihracatını bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,25 artırmayı başardı. Denizli Aralık’ta 331 Milyon dolarla en çok ihracat yapan 9. İl konumunda… Denizli aynı zamanda 3 milyar 191 milyon dolarla 2020 yılının yine en çok ihracat yapan dokuzuncu ili olarak açıklandı.



“DENİZLİ’NİN KRİZ ORTAMINDA İŞ YAPMA GÜCÜ KUVVETLİ”

Kısa adı DESİAD olan Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Okan Konyalıoğlu Denizli Metropol canlı yayınında yaptığı ihracat değerlendirmesinde “Güzel bir gelişme. Bunca kayıp ay varken bunu ihracat anlamında sağlamak çok önemli. 4 aylık kayıptan sonra Denizli tekstilcisi depar atıp bu başarıyı yakaladı. Çok seri bir şekilde kendimizi güncele uydurduk. Denizli ülke geneline göre ihracatta pozitif ayrışıyor. Kriz ortamında iş yapma gücü Denizli’nin kuvvetli” dedi.



“DENİZLİ’YE BU RAKAMLAR YAKIŞMIYOR”

Başkan Konyalıoğlu, Denizli’ye ve Denizli ihracatçısına bu rakamın yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Konyalıoğlu “Bu ihracat rakamları hala çok düşük. Ben bu rakamları şehrimize yakıştıramıyorum. Denizli daha önce 4 milyar Dolar ihracatı zorladı. Denizli artık 5 milyar Dolarlık ihracatları konuşmalı. Sektörel çeşitleme artmalı. Tekstil sektörü üzerine düşeni yaptı. Diğer sektörlerinde ihracat anlamında katma değeri yüksek ürünlerle ihracata daha fazla katkı koymalı diye düşünüyorum. Böylece biz 4 milyar baremini geçip, 5 milyar Dolara evrileceğimizi düşünüyorum” dedi.

DESİAD BAŞKANI KONYALIOĞLU’NUN İHRACAT DEĞERLENDİRMESİNİ BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ….
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon