EKONOMİ

DENİZLİ DOĞAL TAŞ VE MERMER SEKTÖRÜ İHRACATLA YÜKSELİYOR

DENİZLİ DOĞAL TAŞ VE MERMER SEKTÖRÜ İHRACATLA YÜKSELİYOR
Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Serter, Denizli Metropol’e sektörün son durumunu değerlendirdi. Potansiyellerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Serter, ihracatı 287 milyon Dolara çıkan sektörün yükselişini sürdüreceğini söyledi.

ÖZEL HABER
Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Serter, sektörün son durumunu ve 2022 yılı hedeflerini Denizli Metropol’e açıkladı.

MEHMET SERTER'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Başkan Serter “2010 yılında 208 milyon dolar olan Denizli doğal taş ve maden ihracatı, yüzde 37’lik bir artışla 287 milyon dolara ulaştı. Bu artış iyi ve güzel bir rakam. Fakat geçmişe dönüp baktığımızda 2013 yılındaki rakamları daha yeni yakalayabildiğimizi görüyoruz. Türkiye’deki tüm maden ihracatı, gayri safi milli hasılanın yüzde 1’ine ancak tekabül ediyor. Dünya maden rezervi çeşitliliğinin yüzde 70’ine sahip olduğumuz ve dünya doğal taş rezervinin 3’te birine sahip olduğumuz Türkiye’de bu oranın daha da yükselmesi gerekiyor. Potansiyelimiz çok yüksek. DENİB’ten aldığımız bilgilere göre İhracatımız artarak devam ediyor. Ben yılın kalan aylarında da ihracatımızın artarak süreceğini tahmin ediyorum. Pandeminin sonuna geliyoruz. İnsanlar artık dışarı çıkıp alış veriş yapmaya başladı. Artan ekonomi ile birlikte umarım doğal taş sektörü de daha da iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon