EKONOMİ

BABADAĞ’DA ESKİ BAYRAMLAR NASIL GEÇERDİ?

BABADAĞ’DA ESKİ BAYRAMLAR NASIL GEÇERDİ?
Denizli'de, tekstil sanayisinin duayen isimlerinden iş insanı Yüksel Arpacı Denizli Metropol’e Babadağ ilçesindeki eski Ramazan Bayramlarının nasıl geçtiğini anlattı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli'de, tekstil sanayisinin duayen isimlerinden Denizli Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Motif Global Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Arpacı Denizli Metropol’e Babadağ ilçesindeki eski Ramazan Bayramlarının nasıl geçtiğini aktardı.

YÜKSEL ARPACI'NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Arpacı “Ramazan Bayramları çok güzel geçerdi. Bir tane davulcumuz vardı, bayramda bahşişleri toplardı. Herkes onu bilirdi. Hele bayramlarda mutlaka her evde mutlaka baklava yapılırdı. İmece usulü ile yapılırdı. Herkes birbirine baklava yapımında yardım ederdi. Bayram ziyaretlerine gidildiğinde baklava ikramı yapılırken, sini ortaya gelir. Çerezler konulurdu. Kış aylarına denk geldiğinde portakal ve elma da ikram edilirdi. Ev ev ziyaretler gerçekleştirilirdi. Çocuklar büyüklerin ellerinden öper, bayram harçlığını alan bakkallara koşardı. Herkesin eli açıktı o zaman. Bayramdan bayrama görürdü çocuklar zaten parayı” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon