YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ’DEKİ ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

DENİZLİ’DEKİ ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
Denizli’de Honaz Dağı eteklerindeki Cankurtaran Milli Parkı’nda orman yangını çıktı. Yangına orman ve itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü. Yangın bölgesindeki çalışmalara AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da katıldı.

Türkiye günlerdir orman yangınları ile mücadele ediyor. O yangınlardan biri de Denizli’de çıktı. Denizli’de Honaz Dağı eteklerindeki Cankurtaran Milli Parkı’nda orman yangını çıktı. Saat 14.00 sularında kentin bazı bölgelerinden de görülen dumanın üzerine bölgeye Denizli Orman Bölge ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ederek kısa sürede büyümeden söndürdü. Yangının meydana geldiği bölgeye görevli araçların rahat seyir edebilmesi için polis ve jandarma ekiplerince giriş çıkışlar bir süreliğine kapatıldı. 15 itfaiye, 7 arazöz, 50 işçi ve onlarca vatandaşın müdahale ettiği ormanlık alanda 1,5 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi. Yangının kesin çıkış nedeni ise yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.




Yangın bölgesindeki çalışmalara AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da katıldı. Zolan yaptığı açıklamada “Cankurtaran Honaz Milli Parkımızda çıkan orman yangını Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğümüzün ekiplerinin başarılı müdahalesi ile söndürülmüştür. Ekiplerimizin soğutma işlemleri devam etmektedir. Geçmiş olsun Denizlim... Yangının ilk anından itibaren büyük bir duyarlılık göstererek olay yerine tüm imkanları ile koşan Cankurtaranlı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon