BOZKURT

BİRSEN ÇELİK BOZKURT'TAN DEPREM BÖLGESİNE GİDEN YARDIMLARI ANLATTI

BİRSEN ÇELİK BOZKURT'TAN DEPREM BÖLGESİNE GİDEN YARDIMLARI ANLATTI
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Metropol TV canlı yayınında Hatay izlenimlerini ve oradaki çalışmalarını Metropol TV canlı yayınında anlatırken, deprem bölgesine gönderilen yardımları aktardı. Başkan Çelik yardımların süreceğini de açıkladı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye genelinde adeta seferberlik başlatıldı. 10 ilin etkilendiği depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. 2019 yılında 6 büyüklüğündeki depremle sarsılan Bozkurt İlçesi’nin Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremzedelere yapılan çalışmalara dair Metropol TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

BİRSEN ÇELİK'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


İlk aşamada 2 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini ifade eden başkan Çelik “Oralarla irtibatımızı sağlamıştık. Neye ihtiyaçları varsa onları göndermeye çalıştık. İlk etapta çok soğuk olduğun için yoğun bir battaniye talebi vardı. Battaniye, kuru gıda, çocuk bezi ve maması, hijyen malzemesi, çocuklarla ilgili mont ve botlar gitti. Hepsi birinci kaliteydi ve hiç kullanılmamıştı. Neye ihtiyaçları varsa onları gönderelim istedik” dedi.



Kendisinin eczacı olduğunun altını çizen Başkan Çelik “Orada ilaç kıtlığı vardı. Çünkü bütün eczaneler yerle bir olmuştu. Türk Eczacılar Birliği ve 16’ncı Bölge Denizli Eczacı Odası koordineli ve güzel çalıştı. Pek çok yerde sahra eczaneleri kuruldu. Pek çok yerde hangi ilaçlar eksikse o ilaçlara yönelik kampanyalar düzenlendi. O ilaçları hemen yerlerine ulaştırdık. Bizlerden de çok büyük ilaç talepleri oldu. Gittiğimiz Hatay bölgesinde ayakta kalan tek hastane; Dörtyol Hastanesi’ydi. Pek çok hastane ağır hasarlı ve işlevi yoktu. Bizden Dörtyol Hastanesi’nin ilaç kısmını bize bağlayıp, oradaki ihtiyaçlar doğrultusunda biz, 1 TIR ilacı teslim ettik” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon