EKONOMİ

ATOM KABLO ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”

ATOM KABLO ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılı listesindeki 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD ve Denizli Metropol işbirliğinde Denizli Metropol ekranında anlattı.

ÖZEL HABER
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılına ait sonuçları açıklandı.

Denizlili 23 firma 500 dev arasına adını yazdırarak Denizli’nin bir kez daha gururu oldu. Pandemi nedeniyle DESİAD bu yıl plaket töreni yapamayacağından dolayı farklı bir formatla 23 Denizlili firmayı onure etmek istedi. Bu kapsamda 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD’ın katkılarıyla Denizli Metropol işbirliğinde anlattı.



Ülke genelinde 218. sırada Denizli’de 23 firma arasında ise 15. sırada Atom Kablo yer aldı. Bu başarı nasıl geldi? Atom Kablo Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özhan Ertan, Denizli Metropol ekranındaydı.

İŞTE O RÖPORTAJ…

DENİZLİ METROPOL: 23 firma arasına girdiniz? Bu başarıyı bekliyor muydunuz?

ÖZHAN ERTAN: Öncelikle mutluyuz ve gururluyuz. Hem firmamız hem de Denizli adına böyle bir konumda olmak gurur verici. Firmamız yaklaşık 30 yıllık bir firma. Kurulduğu günden bu yana da istihdam odaklı bir şekilde doğru alanlarda planlı bir büyüme ile bugünlere geldi. Bizim için bu başarı çok şaşırtıcı değil.

DENİZLİ METROPOL: Bu sonuçlar 2019 yılına ait. 2020 ve 2021 yıllarında da aynı başarıyı bekliyor musunuz?

ÖZHAN ERTAN: Bu sıralamada öncelikle bizim bir amacımız olmuyor. Bu amaçtan çok sonuç haline geliyor bizim için. Ama 2020 yılını iyi kapattık. Yaklaşık cirolarımızda 2019 yılına benzer rakamları taşıyor. Muhtemelen benzer noktalarda oluruz.

DENİZLİ METROPOL: Firmanızı bize anlatabilir misiniz?

ÖZHAN ERTAN: Atom kablo 1992 yılında kuruldu. Kuruluşundan bu yana da ihracat odaklı oldu. Türkiye ve yerli piyasadaki kalite anlayışı ve daha birçok anlayışla birlikte ihracat bizim için odak nokta oldu. Uzun yıllar bu misyon devam ettirdik. Yapımıza ve prensiplerimize uymayan alanlarda olmuyoruz. O yüzden ağırlıklı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Firma yıllardır kazanımlarını firma içerisinde tutarak, yatırıma dönüştürerek planlı bir şekilde bu ölçeğe geldi. O yüzden istihdam firma için odak noktası.



DENİZLİ METROPOL: Firma olarak gelecek planlarınız nelerdir?

ÖZHAN ERTAN: Düşüncemiz aynı. Bu noktaya nasıl geldiysek yine aynı planla yolumuza devam etmek. Yıllardır uyguladığımız firma prensiplerimiz var. Bu prensiplerinde doğru olduğunu düşünüyoruz. Fazla yayılmadan bildiğimiz işi yapmak amacımız. Bugünlere hangi prensiplerle geldiysek yine aynı prensiplerle devam edeceğiz. Genelde düz bir çizgimiz var.

DENİZLİ METROPOL: Denizli’nin insan kaynağı açısından neler yapılabilir? Sizin bu konuda hamleniz var mı?

ÖZHAN ERTAN: Şehrimizde yetişmiş insan sorunu olduğu kesin. Biz kendi ölçeğimizde firma olarak bu sorunları, kendi imkanlarımızla çözüyoruz. Fakat kolay değil. Bu konu bizi aşan bir konu. Orta ve uzun vadede çözümlerin olması ile mümkün. Bu çözümler biraz bizim dışımızda olan çözümler. Konuyla ilgili kurumu ve kuruluşlar, devletinde işin içinde olarak çözülmesi gerekir. Çünkü ciddi bir sanayi ve ihracat potansiyeli var şehrimizin. Bunun alt yapısının doldurulması gerekli.

DENİZLİ METROPOL: DESİAD’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

ÖZHAN ERTAN: Her yıl DESİAD tarafından organizasyonlar yapılıyor. Bizde firma olarak bunlara katılmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonlar özellikle iş insanlarını bir araya getirmeye yönelik yapılıyor. Bir iletişim sağlanmış oluyor. Organizasyonlara davet edilen konuşmacılardan da faydalanmış oluyoruz.

DENİZLİ METROPOL:  2020 yılı sizin için nasıl geçti? 2021 yılı ile ilgili beklentileriniz nelerdir?

ÖZHAN ERTAN: 2020 yılı oldukça sancılı geçti. Herkeste bu sancılardan payını aldı. Birinci çeyrek dengeli başlamıştı. Akabinde pandemi oluştu. Toplamına bakarsak 2019 yılının benzeri oldu diyebilirim. 2021 yılını öngörmek çok zor. Yazılan ve çizilenlere baktığınız zaman pandemiyi kontrol altına alırsak 2019 ve 2020 yılının kopyası gibi geçer diye düşünüyorum.

ATOM KABLO YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ ÖZHAN ERTAN İLE YAPILAN PROGRAMI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon