Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) “ÇAVUŞOĞLU ATMACA, BOZBAŞ ARI, MARIM KELEBEK” GİBİ!

Muhammet Ali Clay’ın ünlü bir sözü vardır; “Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım!” diye. “İşte birkaç gündür dilimde dolanan bu söz bir yazımın başlığında olmalı” diye düşünürken, sonunda “kimler, hangi köşe veya yazılar” için kullanacağımı buldum.



Ve dünyanın en ünlü boksörüne ait bu sözü birkaç değişiklikle şöyle uyarladım. “Çavuşoğlu Atmaca, Bozbaş Arı gibi!” Kısacası Denizli Büyükşehir’in en tepedeki yöneticilerinden Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu 31 Mart akşamından itibaren yavrularını(belediye kaynaklarını)  koruyan bir atmaca gibi kanatlarını açmış ve gözlerini Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine dikmiş her şeyi sorguluyor ve adeta “didikliyor.” 



Genel Sekreter Bülent Bozbaş ise “bir arı gibi” çalışıyor, bütün detayları kalem kalem hesaplıyor ve inceliyor. Bu arada Büyükşehir Başkanvekili Ali Marım ise Muhammet Ali’nin “Kelebek gibi uçarım” sözünün “kelebeği” gibi halkla belediye ilişkilerini yumuşak kanat çırpmaları ile ilmik ilmik dokuyor…



DENTUROD YÖNETİMİ DENİZLİ YEREL İKTİDARI İLE BULUŞTU!
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) üyeleri geleneksel “yaz buluşması” etkinliğinde Denizli’nin en önemli 5 yerel yöneticisi ile de buluştu.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ile Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Bartal’la bir araya gelen DENTUROD yönetimi 31 Mart seçimleri ile tümden değişen kentin yerel yöneticilerine sektörün sorunlarını da iletme fırsatı buldu. Buluşmada Denizli Tekstili’nin Duayen isimlerinden Sanayici Zafer Katrancı da vardı.



KARAMANLIOĞLU VE BAŞKAN DOĞAN’DAN KEYİFLİ SOHBET!
DENTUROD’un geleneksel hale getirdiği “yaza merhaba” buluşması, Marla Premium Restoran’da gerçekleştirildi. Buluşmaya dernek üyeleri, turizmciler ve iş insanları ile belediye başkanları katıldı. Bu arada turizmciler ile belediye başkanları arasında keyifli diyaloglar yaşandı. Ünlü Turizmci İş İnsanı ve Pamukkale Gönüllü Elçisi Abdurrahman Karamanlıoğlu ile Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan neşeli sohbetler gerçekleştirdi. CHP’li iş insanı ve turizm yatırımcısı Karamanlıoğlu, “Partili arkadaşlarımıza turizm sektörünün sorunlarını aktarma fırsatı yakaladık” dedi.



ADETA “BAŞKANLAR-TURİZMCİ ZİRVESİ!”
Etkinlikte Denizli’nin en önemli 5 yerel yöneticisi ile bir araya gelen DENTUROD yönetimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Bartal ile hep birlikte sohbet etme imkanı yakaladı. Sohbetin ana konusunu ise “Denizli’de günübirlik turizm yerine uzun süreli yataklı turizmin geliştirilmesi, Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin kent merkezine uğramalarının sağlanması ve yeni keşfedilen ‘kanyonlar, şelaleler ve doğa harikası rota ve destinasyonların turizme kazandırılması” konuları oluşturdu. Bu arada kendisinin de bir turizm işletmesi bulunan Başkan Çavuşoğlu da, “Denizli’nin gelişmesi için Tekstil, Tarım ve Turizmin önemine” dikkat çekti. 



ŞEN; “2024 PAMUKKALE’NİN REKORLAR YILI OLACAK!”
Başkan Şen, “ Bu buluşmalarda genel sorunları dile getiriyoruz. Yerel yöneticilerimize sorunlarımızı iletiyoruz. Bu yıl çok iyi bir sezon bekliyoruz. Yılsonu itibariyle 3 milyon turist sayısına yaklaştık. Nisan ayına baktığımız zaman Pamukkale Ören Yerini ziyarette yüzde 95’lik bir artış var. Çok iyi bir rakam. Pamukkale’ye yabancı talebi çok fazla. Otellerimiz neredeyse şu an itibariyle dolu. Yerli talebi de oldukça çok yoğun. Özellikle bakanlığımız, kültür turizmine çok önem vermeye başladı” dedi.



GENEL SEKRETER BOZBAŞ “GARİP BİR BORÇLANMA” İLE YAPILAN GES PROJESİ’Nİ YERİNDE İNCELEDİ!
Çivril ilçesinin Tokça Mahallesi’nde yapımı süren Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin 30 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 90 MW kurulu güce sahip Ege’nin en büyük güneş enerji santralinin tamamlanıp enerji üretimine başlanması için düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş; “Prof. Dr. Engin Çetin, DESKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanı Elektrik ve Elektronik Mühendisi Ali Büyür ve DESKİ Genel Müdürlüğü’nün alanında uzman mühendisleri ile birlikte” GES Proje Alanında yapılan işleri yerinde inceledi. Bir Kamu Bankası’ndan alınan “değişken faizli” 2 milyarlık kredi ile yapımına başlanan “240 futbol sahası büyüklüğündeki dev güneş santrali” kullanılan ve belediyeyi büyük bir borç yükü altına sokan kredi biçiminden dolayı tartışma konusu olmuştu.



ÇAVUŞOĞLU’NUN DENİZLİ’YE SÖZÜ; “HEPİMİZ ÇOK ÇALIŞACAĞIZ!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün 30 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak, ve fazla üretim ile de gelir elde edilecek güneş enerji santralinin yapımında son aşamaya gelindi. Çivril ilçesinin Tokça Mahallesi’nde bulunan 1,7 milyon metrekare arazi üzerine kurulan dev yatırımın 8 ayda bitirilmesi planlandı. Güneş panelleri büyük oranda kurulan tesiste yıllık 180 milyon KWsaat elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Güneş Panelleri Tarlası şeklinde yükselen dev tesisin 240 futbol sahası büyüklüğünde olacağı belirtiliyor.



90 MW kurulu gücünde olacak tesisin Ege Bölgesi’nin en büyük güneş enerji santrali olacağı da kaydediliyor. Yılın 365 günü elektrik üretecek dev yatırım “çevre dostu yenilenebilir enerji kaynağı” olarak en az 30 yıl Denizli’ye hizmet verecek. Ve yıllık 700-800 milyon lira değerinde enerji üretecek. Tesis ülkenin en önemli sorunu olan “dışa bağımlı enerji kaynakları yüzünden” ortaya çıkan cari açık sorununun çözümüne de “yerli kaynak” olarak bir nebze de olsa çözüm sağlamış olacak.



Genel Sekreter Bozbaş bu inceleme gezisi ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Prof. Dr. Engin Çetin hocamız, DESKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanımız Elektrik ve Elektronik Mühendisi Ali Büyür ve DESKİ Genel Müdürlüğü’müzdeki alanında uzman mühendis arkadaşlarımız ile birlikte” GES Proje Alanında yapılan işleri yerinde inceledik. Sayın Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Denizlimize sözü var; “Hepimiz daha çok çalışacağız” dedi.  

fixed-whatsapp-icon