Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ DÖRT İSİMLE GÖRÜŞTÜ...

 **KÜLTÜR DAİRE BAŞKANI "ÜÇ VAKTE KADAR" BELLİ OLACAK!



Başkan seçildikten sonra ilk iş birlikte çalışacağı "A Takımını" belirleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun en çok merak edilen kararı ise "kentin yüzünü" temsil edecek olan "Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı" için karar vereceği isim haline geldi.



Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi Yönetimi'nin Kültür Dairesi Başkanlığı için kulislerde adı geçen isimlerden Ayşegül Odabaşıoğlu ile Pazartesi günü, Zeki Akakça, Mehmet Selçuk ve Aytekin Kılınç ile ise Salı (bugün) görüştüğü bildirildi.



Görüşmeleri Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun talimatı ile Genel Sekreter Bülent Bozbaş'ın yürüttüğü öğrenildi. Öte yandan aynı daire başkanlığı için adı geçen Tahsin Önal'la görüşmenin ise önümüzdeki günlerde olacağı belirtildi.



Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun “Genel Müdür, Müdür ve daire başkanları” düzeyinde değişimleri sürdüreceği  bildirilirken, şimdi sırada “kentin yüzü ve vitrini” olma özelliği taşıyan en önemli birimi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı var.



KÜLTÜR DAİRESİ İÇİN KARAR HAFTASI!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı olan ve Büyükşehir öncesi iki dönem Tavas Pınarlar Belediye Başkanlığı yapan, İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi uzmanı Hüdaverdi Otaklı’nın değiştirileceği haberleri üzerine; “yerine kimin atanacağı ya da düşünüldüğü” soruları Büyükşehir Belediyesi’nin en çok konuşulan kulis haberlerinden biri haline geldi.



Evet, Denizli’nin “vitrini ve yüzü” demek olan “kültür, sanat, festivaller, konserler ve organizasyonlar ile sosyal belediyecilik” gibi etkinliklerin yönetildiği birim olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın başkanı ve bağlı çok sayıda şube yöneticisi de değişecek.



Bu daire başkanlığı için kulislerde çok sayıda (10’a yakın) isim geçiyor. Kimler mi? Bunlardan bazıları; “Güzel Sanatlar ve Karikatür Sanatçısı, Cumhuriyet Gazetesi çizeri, öğretmen, grafiker, Mehmet Selçuk, Fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni, gezgin-programcı Zeki Akakça, Tiyatrocu, sahne sanatları hocası ve yönetmeni Tahsin Önal ile Denizli'nin Sosyal İşlerine Yön Verecek bir İsim olarak öne çıkan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Temsilcisi, Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü, Eğitimci ve Okul Müdür Yardımcısı Ayşegül Odabaşıoğlu ve Güzel sanatlar lisesi öğretmeni, Buldan Kültürevi sahibi, kültür sanat insanı Aytekin Kılınç."






 
fixed-whatsapp-icon