Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) **ZOLAN LİSTE BAŞI, ÖZTÜRK LİSTE İKİNCİSİ OLUR!

**AK PARTİ’DE ZOLAN VE FİLİZ İSMİ ÖNDE, MHP DENİZLİ’DE M. ALİ YILMAZ DEVRİ, İYİ PARTİ’DE “BEYHAN ASLAN, AKIŞIK VE AKGÜN’E” DİKKAT! KAVAF DEVA İLE “YİNE VE YENİDEN”…

2023 Genel Seçimleri’ne 5 ay kala Denizli’de siyasi hareketlilik ısınırken, kulis yarışında CHP, AK Parti, MHP ve İyi Parti ile DEVA Partisi adeta birbiri ile yarışıyor.



AK PARTİ’DE ZOLAN VE FİLİZ İSMİ ÖNDE
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 2024 Mart’ında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde bir kez daha aday olursa bu göreve üçüncü kez (dönem) talip olmuş bir aday olacak.



Ancak parti tüzüğüne ve parti teamüllerine göre AK Parti’de 3.üncü kez adaylık diye bir şey yok. İki kez aday olup seçilen isimler partide seçimle gelinecek herhangi bir makama üçüncü kez aday olamıyor. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da belediye başkan adaylığı için aynı kategoride bulunuyor. Ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir kez daha (üçüncü kez) aday olmasının mümkün olamayacağı olasılığı da bulunuyor.



Bu arada adı şu sıralar (2023 gelen seçimleri öncesi) Denizli AK Parti’nin birinci sıra vekil adayı şeklinde geçen Zolan’ı partisinin Denizli’de liste başı olarak kullanacağı öne sürülüyor. Anketlerde Başkan Zolan’ın oy yüzdesinin AK Parti’nin o oranlarından daha yüksek çıkması da vekil adaylığı şansını daha da artırıyor. AK Parti Denizli’de en fazla konuşulan ikinci isim de eski il başkanı ve Afyon İl Koordinatörü Necip Filiz. Filiz iş ve politika çevrelerinde en fazla şans verilen AK Partili vekil adayları arasında gösteriliyor.

MHP DENİZLİ’DE M. ALİ YILMAZ DEVRİ
Bu arada sosyal medyaya bir listede geçtiğimiz günlerde MHP Denizli için düştü. Yusuf Garip’in (vekil adaylığı için) MHP İl Başkanlığından istifası ile boşalan il başkanlığına Pamukkale İlçe Başkanı M. Ali Yılmaz’ın atanması ile MHP Denizli daha da hareketlendi.



Önceden beri (AK Parti döneminde de) Pamukkale İlçe Belediye Başkanlığı’nın en istekli ve planlı aday adayı olarak çalışmalar yürüten Mehmet Ali Yılmaz MHP İl Başkanlığı görevi ile bu iddiasını daha da yükseltti. MHP’nin Denizli vekil adayları listesinde öne çıkan isimler ise şöyle; “Yusuf Garip, Cafer Birtürk, Mehmet Uz, Fethi Akcan ve Mehmet Altıntaş…”

ÖZTÜRK DENİZLİ’DE LİSTE İKİNCİSİ OLUR!
Ankara’dan gelen bir kulis habere göre; İyi Parti Denizli’de “tek adam” imajı çizen Kurucular Kurulu Üyesi ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün genel seçimlerde vekil listesine ikinci sıradan yerleştirileceği öne sürüldü. Bu savın Öztürk’ün “Önümüzdeki seçimlerde Denizli’den en az iki vekil çıkartırız” iddiası üzerine ortaya atıldığı öne sürüldü.



Parti üst düzey yöneticilerinim Yasin Öztürk’e, “liste başına iyi bir aday ismi yerleştirelim. Sen de ikinci vekilliği zorlayıp kazanırsın. Böylece Denizli’den iki milletvekili çıkarmış oluruz” dedikleri de gelen iddialar arasında. Bu arada İyi Parti vekil adaylığı için Denizli’de çok bilinen bomba isimlerin kolları sıvadığı, ANAP, DYP ve eski MHP’li çok sayıda ismin kulis yaptığı da öne sürüldü.



Bu arada İyi Parti Merkez Danışma Kurulu üyesi eski vekil Beyhan Aslan ile İl Başkanı Raziye Akışık ve eski il başkanlarından Hasan Akgün’ün isimleri de kulislerde vekil adaylığı için geçiyor. (Öte yandan Akışık delege seçimlerinde İyi Parti’nin mahalle delegeleri listesine seçilememişti) 



KAVAF DEVA İLE “YİNE VE YENİDEN”
DEVA Partisi kurucuları arasında yer alan AK Parti eski Kadın Kolları Genel Başkanı ve Aile Bakanı Selma Aliye Kavaf da partisinin Denizli Milletvekili adayları arasında gösteriliyor. Genel Başkan Ali Babacan’ın hemen yanında boy gösteren Kavaf DEVA’da yer alan önemli isimler arasında bulunuyor. (Ayrıca Ankara’daki Babacan Ailesi’nin tekstil işleri nedeniyle Denizli’deki tekstilcilerle yakın ilişkilerinin bulunduğu ve önemli bir destekçi kitlesinin olduğu öne sürülüyor)

fixed-whatsapp-icon