Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) VE ÇAVUŞOĞLU İSTİFA ETTİ!

**ANKARA’DAN BİR HABER VAR; DEDİLER “BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU İSTİFA ETMİŞ!” HEM DE SÜRENİN DOLMASINA 4 GÜN KALA...

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 Aralık’ta başlayan ve 26 Aralık 2022 Pazartesi mesai bitiminde sona erecek olan ve CHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyen "parti il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ile resmi yetkililerini” kapsayan istifa takvimi daha tamamlanmadan (4 gün önce) CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun istifa ettiği öğrenildi.



Çavuşoğlu’nun son üç haftada Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne üç kez gittiği belirtilirken parti üst düzey yöneticileri ile kulis çalışmaları yürüttüğü de öne sürüldü. İl Başkanı Çavuşoğlu’nun Başkentte ağırlıklı olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile görüştüğü de gelen haberler arasında yer aldı. Bu arada CHP’de ülke genelinde şu ana kadar 60 il başkanının vekil adaylığı için ya istifa ettiği veya istifaya hazırlandığı belirtiliyor. Bunlardan biri de “politikada gelecek planları" yapan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoglu idi.. 



Evet, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu önce seçildiği il kongresinde “hiçbir siyasi makama aday olmayacağını” açıklamıştı. Ardından son CHP Denizli İl Danışma Kurulu Toplantısında “Denizli’de CHP mutlaka ön seçim yapacak. Vekil adaylarını öyle belirleyecek. Ön seçim hiçbir ilde yapılmasa bile sadece Denizli’de yapılacak. Biz de bunun takipçisi olacağız” demişti. CHP Merkezefendi eski ilçe başkanlarından Tolga Varlıker ise (Çavuşoğlu ile ilgili) 2020 yılı CHP Denizli İl Kongresi’nden bir “ses kaydı” paylaşarak vekil adaylığı için istifa ettiği öne sürülen Çavuşoğlu’nu bu sözünü tutmaya çağırdı. Görüntülü bir şekilde kaydı da bulunan bu açıklamada Çavuşoğlu il başkanlığı görevine talip olurken “hiçbir yere ve makama aday değilim” diyordu.  İşte Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun o çok bilinen o konuşması da böyleydi; “Hiçbir yere, hiçbir makama sadece şahsım değil, 24 yönetim kurulu üyesi arkadaşım ile birlikte TALİP OL-MA-YA-CA-ĞIZ..”



İSTİFALAR İÇİN 3 GÜN KALDI
2023 Genel Seçimlerine yaklaşık yaklaşık 4 ay kala Denizli’de siyasi hareketlilik çoktan başladı ve tüm hızıyla sürüyor. Kulis yarışında en şenlikli siyasi parti teşkilatı CHP Denizli olarak ön plana çıkarken, AK Parti, MHP ve İyi Parti de CHP’den pek geri kalmıyor. Denizli siyasetinde şu sıralar ilginç aday adayı listeleri ve “vekil toto” tahminleri arka arkaya gelirken, CHP Genel Merkezi’nden il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelge ile önümüzdeki yıl (2023’te) gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerine yönelik yapılan duyuruda da son günlere (son 3 gün) girildi.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN 4 İSİM DAHA
CHP Denizli’de İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun istifası halinde yerine il başkanlığına atanabilecek yeni iki isim daha sosyal medya kulislerine düştü. CHP’de çeşitli görevler almış (hatta belediye ve ilçe başkanlığı ile PM’de yöneticilik yapmış) bu isimler önümüzdeki günlerde bu köşede…



ADNAN KESKİN ŞARTLI ADAY!
Bu arada CHP’nin ağır toplarından ünlü isim Adnan Keskin’den de önemli bir açıklama geldi. Keskin; “Önseçim olsaydı aday olacaktım” dedi ve Denizli’de yapılan en son İl Danışma Kurulu Toplantısında İl Başkanı Çavuşoğlu’nun “Denizli’de CHP mutlaka ön seçim yapacak. Biz de bunun takipçisi olacağız” sözlerini hatırlatmadan edemedi. Detaylar ve Keskin’in ülke CHP ve ülke siyasi gündemi ile ilgili açıklamaları önümüzdeki günlerde bu köşede…

İŞ DÜNYASINDAN BİR MEKTUP VAR;
“NİYE HEP AVUKATLAR ADAY OLUYOR?
Bir iş insanı adaylarla ilgili ilginç bir mektup aldık. Ve, “Milletvekili adayları niye her zaman avukatlardan oluyor, niye iş çevrelerinden bir veya birkaç aday çıkmıyor?” diye sordu. Kendisi de avukat bir iş isanı olan ismin mektubundan ayrıntılar önümüzdeki günlerde bu köşede…



DENİZLİ’DE MUTLULUĞUN ADI ŞENİZ DOĞAN,
CHP’DE 2024 BÜYÜKŞEHİR İŞİ SANKİ TAMAM!
Şeniz Doğan. Denizli’nin 320 bin nüfusu ile adeta bir il ve şehir büyüklüğündeki Merkezefendi ilçesinin CHP’li kadın belediye başkanı. 42 yaşında. Aslında onun doğum günü 1 Eylül Dünya Barış Günü. O; 1 Eylül 1980’de, 12 Eylül Darbesi’nden 11 gün önce Bekilli’de doğdu.. 12 Eylül’ün işkence dolu karanlık günlerinde ilerici ve aydın Bekilili doktor (15 yıl Uşak Karahallı belediye başkanlığı yapan) Dr. Nihat Süzek’in kızı. Ata’dan gelme başkanlık (belediye reisi) geleneği ile 4 yıldır Merkezefendi’de “sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik” örneği çiziyor, yaşatıyor. Peki, bu örnek ne işe yarıyor? Başkan Doğan belediyesinde yaklaşık 4 yıldır hayata geçirdiği “ademi merkeziyetçi” (yerel ve yerinden yönetim merkezli) belediyecilikle Denizli’de (Ali Marım’ın 10 yılı sonrası) 23 yıldır özlemi çekilen ve beklenen “Demokrasi ve Özgürlük İklimini” kente bir ucundan da olsa yaşatmanın mutluluğunu duyuyor. Kısacası “Denizli’de mutluluğun adı; Şeniz Doğan, CHP’de 2024 Büyükşehir işi sanki tamam!” Evet, “Denizli’de mutluluğun adı Şeniz Doğan” yazımızın detayları 26 Aralık Pazartesi günü bu köşede..



BU İSİMLER VE KULİSLER BU KÖŞEDE!
“Ali Marım, Ümit Dizdaroğlu, Osman Bartal, Ali Şaşmaz, Yasin Tokat, Osman Aydınlık, Mehmet Ali Orpak, Mehmet Boyar, Şeref Arpacı.. ”

Ayrıca yukarıda geçen bu siyasi kulisler, haberler ve politik isimler Cumartesi gününden itibaren bu köşede, sakın kaçırmayın…
fixed-whatsapp-icon