Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) KARACA, ÇAVUŞOĞLU VE DEMİR; BUNA “LİSTELERİN EFENDİSİ” DENİR!

**“SİYASET DENİLEN BİR YARIŞA GİRDİK, KULİS HABERLERİ İLE YÜRÜYORUZ. BİZ BU SICAK POLİTİKANIN SONUNDA VEKİL OLACAK ADAYLARI GÖRÜYORUZ..”

2023 Genel Seçimlerine çeyrek kala Denizli’de siyasi hareketlilik epey ivme kazandı. Kulis yarışında en şenlikli ve aktif siyasi parti teşkilatı CHP Denizli olarak ön plana çıkarken, AK Parti, MHP ve İyi Parti de CHP’den pek geri kalmadı.



Denizli siyasetinde şu sıralar ilginç aday adayı listeleri ve  “vekil loto” tahminleri adeta birbiriyle yarışıyor ve sosyal medyada adeta aday adaylarından çok “kulis haberler” kapışıyor.



CHP’DE BİR ADAY ADAYI LİSTESİ DAHA
Son dönemde CHP Denizli’de bir liste daha ortaya çıktı. Ve siyaset sahnesinde baş köşeyi kaptı. O listede; “Gülizar Biçer Karaca, Nuri Çavuşoğlu, Adil Demir, Bilgehan Bulgur, İlhan Özcan,  Servet Diker, Gülin Coşkun, Halis Ödel, Ali Rıza Ertemur, Ali Asker Kantürk, Ahmet Gökşin ve Müjdat İlhan” isimleri sıralanıyordu. Listenin ilk üç sırasında yine Gülizar Biçer Karaca, Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Adil Demir vardı.



ÇAVUŞOĞLU; “TALİP OL-MA-YA-CA-ĞIZ”
CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun “vekil adaylığı için istifa” edeceği yolundaki haber ve kulisler üzerine CHP Merkezefendi eski ilçe başkanlarından Tolga Varlıker (Çavuşoğlu ile ilgili) 2020 CHP Denizli İl Kongresi’nden bir “ses kaydı” paylaştı. Görüntülü bir şekilde kaydı da bulunan bu açıklamada İl Başkanı Çavuşoğlu il başkanlığı görevine talip olurken “hiçbir yere ve makama aday değilim” diyordu. İşte Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun o çok bilinen o konuşması; “Hiçbir yere, hiçbir makama sadece şahsım değil, 24 yönetim kurulu üyesi arkadaşım ile birlikte TALİP OL-MA-YA-CA-ĞIZ..”



DEMİR; “GÜLİZAR BİÇER KARACA BAKAN OLUR”
Evet, CHP Denizli Milletvekili aday adayları listelerinde ismi sıklıkla yer alan Denizli Barosu eski Başkanlarından Adil Demir geçtiğimiz günlerde Metropol TV’yi aradı ve şunları söyledi; “Tavas’tan başlayıp Kale, Çameli ve Beyağaç Bölgesi’nde etkili olacak ve oyları toplayacak bir isim varsa o da benim. Gülizar Biçer Karaca CHP Denizli’den milletvekili seçilip kurulacak hükümette bakan olacaktır.”



ECEVİT VE MADEN İŞÇİLERİNE DESTEK
Adil Demir 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde Zonguldak’ta maden ocağında Bülent Ecevit’in bir fotoğrafı ile birlikte bir marştan birkaç satır da paylaştı. Marş “Hayat denilen bir kavgaya girdik” sözleri ile başlayan Avusturya İşçi Marşıydı. “Hayat denilen kavgaya girdik/ Çelik adımlarla yürüyoruz/ Biz bu karanlık yolun sonunda/ Doğacak güneşi görüyoruz/ Dağları aşıyor bak yakınlaşıyor/ Kızıl yıldıza hep koşun Bu bir rüya değil bu bir hülya değil/ Yıldızıdır kurtuluşun../ Kara deryalarda bir fenersin Senin ışığınla yürüyoruz/ Biz bu karanlık yolun sonunda, doğacak güneşi görüyoruz/ Bayrağını yükselt, daha da yükselt…”



BU İSİMLER YARIN BU KÖŞEDE
“Osman Zolan, Necip Filiz, Dr. Sema Ramazanoğlu, M. Ali Yılmaz, Yusuf Garip, Cafer Birtürk, Mehmet Uz, Fethi Akcan ve Mehmet Altıntaş, Yasin Öztürk, Beyhan Aslan, Raziye Akşık ve Selma Aliye Kavaf..”




ÇAVUŞOĞLU’NUN 12 GÜNÜ KALDI!
CHP Merkez Yönetim Kurulu 21 Kasım 2022 tarihinde bir karar aldı. "Politikada gelecek planları" yapan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoglu'nun ise bu karardan sonra (şu andan itibaren) 12 günü kaldı. Bu 12 günün sonunda Çavuşoğlu; "Kalacak mı, ayrılacak mı? Tamam mı diyecek, devam mı? Mevcut görevine asılacak mı, istifa mı edecek?"
fixed-whatsapp-icon