Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ DEĞİL,  DENİZLİ CHP ADAY ADAYI LİSTESİ!

Genel Merkezden CHP il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelge ile önümüzdeki yıl (2023’te) gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlere yönelik yapılan duyuru ile ilgili süreç işlemeye devam ediyor.

5 Aralık’ta başlayan ve 26 Aralık 2022 mesai bitiminde sona erecek olan “istifa takvimi” CHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyen "parti il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ile resmi yetkililerini” kapsıyor.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla yayınlanan genelge sonrası CHP Denizli teşkilatları ısındı ve alabildiğince hareketlendi. Ve siyasi kulislerde, ilginç listeler ve  “vekil toto” kuponları (tahminleri) yapılmaya başladı.



KARACA LİSTE BAŞI
Bu listelerden en enteresanı ise 36 isimden oluşan ve adeta Dünya Futbol Şampiyonası fikstürünü andıran liste oldu. Listede; CHP Denizli’den vekil adayı olmayı düşünen 36 isim yer alıyor. Ve ilk üçte yer alması beklenen isimler (Dünya Kupası maç fikstüründe olduğu gibi ) 12 ayrı grupta listeleniyor. Ayrıca her grupta ilk üçte olması muhtemel isimlerin sıralaması yer alırken, “seri başı isimler”de dikkat çekiyor. Aşağıda verdiğimiz Birinci Grubun seri başı ismi (hatta liste başı) ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca oldu.



KULİSLERDE YENİDEN
MELİKE BASMACI İSMİ
Öte yandan listede dikkat çeken bir önemli isim de CHP Denizli eski vekillerinden Melike Basmacı oldu. Melike Basmacı’nın babası rahmetli Salih Basmacı’dan miras siyasi anlayışla ön seçimli bir yarışta aday olacağı da gelen kulis haberleri arasında yer alıyor.



ÇAVUŞOĞLU GRUP LİSTESİNDE İKİNCİ SIRADA!
Öte yandan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu listenin üçüncü grubunda yer alan (baro başkanları veya avukatlar grubu) isimler arasında ikinci sırada gösterildi. Bu grubun seri başı eski baro başkanlarından Adil Demir, üçüncü ismi ise yine eski baro başkanlarından Müjdat İlhan oldu. 



Kısacası, sosyal medyada da dolaşan bu liste için siyasi çevreler “Dünya Kupası Fikstürü değil, Denizli CHP Aday Adayı Listesi!” yakıştırması yapmaktan kendini alamadı. Bu arada CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu’nun da “istifa” için 19 günü kaldı…



İŞTE DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ GİBİ OLAN O LİSTE;

1- Gülizar Biçer Karaca
2- Birsen Çelik
3- Özgül Okutan Küçükaslan

4- Bilgehan Burgul
5- Tugay Odabaşıoğlu
6- Servet Diker

7- Adil Demir
8- Bülent Nuri Çavuşoğlu
9- Müjdat İlhan

10- Tolga Varlıker
11- Osman Saruhan
12- İlhan Özcan

13- Ali Rıza Ertemur
14- Ali Asker Kantürk
15- Sedat Demirci

16- Halis Ödel
17- Arif Balkanay
18- Ahmet Divarcı



19- Özgür Savaş Bayar
20- Fikret Çuvaç
21- Süleyman Hecebil

22- Hakan Kılıç
23- Gökhan Önem
24- Necdet Yılmaz

25- Gökhan Çankır
26- Kadem Özbay
27- Semih Dere

28- Melike Basmacı
29- Taner Uyar
30- İsmihan Yıkar

31- Jülide Keleş Yarışan
32- Kahraman Caner
33- Zeki Altıntaş

34- Ozan Orpak
35- Osman Tabu
36- Arif Arslan
fixed-whatsapp-icon