Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) CHP GÜNDEMİNDE "DENİZLİ CHP VAR!"

CHP Merkez Yönetim Kurulu 21 Kasım 2022 tarihinde bir karar aldı. "Politikada gelecek planları" yapan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoglu'nun ise bu karardan sonra (şu andan itibaren) 24 günü kaldı. 



ÇAVUŞOĞLU'NUN 

24 GÜNÜ KALDI!
Bu 24 günün sonunda Çavuşoğlu; "Kalacak mı, ayrılacak mı? Tamam mı diyecek, devam mı? Mevcut görevine asılacak mı, istifa mı edecek?" Önümüzdeki 24 gün Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun siyasi kaderini ve geleceğini belirleyecek. Öte yandan Ankara kulislerine göre Çavuşoğlu'na CHP Genel Merkezi tarafından yeşil ışık yakıldığı ve milletvekili adaylığının garanti olduğu da öne sürülen iddialar arasında.



ÇAVUŞOĞLU SONRASI DENİZLİ CHP!
Denizli CHP'de İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun milletvekili aday adaylığı için 26 Aralık'ta istifa etmesi halinde yerine kimin il başkanı olacağı konusu politik kulislerin en sıcak gündem maddesi haline geldi. 



AKBABA İLE DEMİRCİ İSMİ ÖN PLANDA
İddiaya göre; Denizli İl Başkanlığı için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın desteklediği eski ilçe başkanlarından Sedat Demirci ile CHP Genel Merkezi tarafından da beğenilip istenen eski il başkanlarından Mahir Akbaba ismi ön plana çıktı. 



DENIZLİ POLİTİKALARINI ISITAN İDDİA!
Öte yandan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve ilçeden bir heyet iddiaya göre geçtiğimiz hafta Ankara’ya gitti. Ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çıktı.



BAŞKAN ATLI, KILIÇDAROĞLU'NA BABADAĞLI HANGİ İSİMDEN SÖZ ETTİ
Başkan Atlı ziyaret sırasında Babadağlı bir iş insanından söz etti. Ardından şifayen  Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bu ismin Denizli vekil sıralamasında ilk üçte yer alması halinde  CHP'ye çok faydası olacağını anlattı. 

CHP Genel Merkezi'nin 2023 Genel Seçimlerine yönelik yayınladığı ve milletvekili aday adayı olmak isteyen "parti il ve ilçe başkanları,  belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ile resmi yetkilileri vs.'nin" görevlerinden istifa etmelerini isteyen genelgesi sonrası CHP Denizli teşkilatları ısındı ve hareketlendi. 



CHP Genel Merkezi'nin yayınladığı bu genelge CHP Denizli’yi hareketlendirirken, Kılıçdaroğlu'na vekil aday listesi için önerilen Babadağlı iş insanı kulis haberi de ortalığı karıştırdı. CHP Denizli'den milletvekili adaylığı düşünen çok sayıda CHP'li isim ve partinin ağır topları siyasi kulislerde çokça konuşulan olayı tepkiyle karşıladı.

Bu kulis haberleri ile ilgili ayrıntılar daha geniş yorum ve değerlendirmeler ile 5 Aralık Pazartesi'den itibaren bu kösede.. Sakın kaçırmayın... 
fixed-whatsapp-icon