Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) BU İSİMLER VE KULİSLER BU PAZAR BU KÖŞEDE!

**SEÇİMLERE ÇEYREK KALA DENİZLİ’DE SİYASİ CÜMBÜŞ HIZLI VE ERKEN BAŞLADI…

**2023 Genel Seçimlerine yaklaşık 150 gün kala Denizli’de siyasi cümbüş çoktan başladı bile. Kulis yarışında en şenlikli siyasi parti teşkilatı CHP Denizli olarak ön plana çıkarken, AK Parti, MHP ve İyi Parti de CHP’den pek geri kalmadı. Denizli siyasetinde şu sıralar ilginç aday adayı listeleri ve  “vekil toto” tahminleri adeta gırla gidiyor ve sosyal medyanın baş köşesinde yer alıyor.



**CHP Denizli’de “Dünya Kupası Fikstürü gibi” (36 kişilik) vekil aday adayları listesinden sonra yeni bir liste daha sosyal medyada boy gösterdi. 13 isimden oluşan bu yeni vekil aday adayları listesi siyasi gündemde yer buldu, yankı aldı.



**Ege Yön ve Deda Haber’in Fötr şapkalı siyasi yorumcusu CHP Denizli’de İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun istifası halinde yerine il başkanlığına atanabilecek dört ismi açıkladı. Ve Denizlili sosyal deokrat bir iş adamının Diyarbakır’dan CHP Milletvekili adaylığına soyunduğu iddia edildi. Diyarbakır CHP Adayı Denizlili işadamı kim?



**Denizlili iki önemli politik isme ait bu sözler şu sıralar siyasicephede en çok konuşulan sözler. Bir; “Hiçbir yere, hiçbir makama sadece şahsım değil, 24 yönetim kurulu üyesi arkadaşım ile birlikte TALİP OL-MA-YA-CA-ĞIZ.” İki; “Tavas’tan başlayıp Kale, Çameli ve Beyağaç Bölgesi’nde etkili olacak ve oyları toplayacak bir isim varsa o da benim. Gülizar Biçer Karaca CHP Denizli’den milletvekili seçilip kurulacak hükümette bakan olacaktır.”



**2024 Mart Yerel Seçimlerinde bir kez daha aday olması halinde Büyükşehir’e başkanlık için üçüncü kez (dönem) talip olmuş olacak AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın adı şu sıralar (2023 gelen seçimleri öncesi) Denizli AK Parti’nin birinci sıra vekil adayı şeklinde geçiyor.



**Bu arada sosyal medyaya bir listede MHP Denizli için düştü. Yusuf Garip’in (vekil adaylığı için) MHP İl Başkanlığından istifası ile boşalan il başkanlığına Pamukkale İlçe Başkanı M. Ali Yılmaz’ın atanması ile MHP Denizli daha da hareketlendi. 



**İyi Parti Denizli’de “tek adam” imajı çizen Kurucular Kurulu Üyesi ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün vekil listesine ikinci sıradan yerleştirileceği öne sürüldü. İyi Parti vekil adaylığı için Denizli’de bomba isimlerin kolları sıvadığı, ANAP, DYP ve eski MHP’li çok sayıda ismin kulis yaptığı öne sürüldü.



BU İSİMLER VE KULİSLER BU
PAZAR’DAN İTİBAREN BU KÖŞEDE!
**“Gülizar Biçer Karaca, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Adil Demir, Bigihan Bulgur, İlhan Özcan,  Servet Diker, Gülin Coşkun, Halis Ödel, Ali Rıza Ertemur, Ali Asker Kantürk, Ahmet Gökşin, Müjdat İlhan, Ahmet Deda, Ali Rız Ertemur, Ali Koyuncu, Zekayi Demiray, Mustafa Çallıca, Tolga Varlıker, Adil Demir, Osman Zolan, Necip Filiz, Dr. Sema Ramazanoğlu, M. Ali Yılmaz, Yusuf Garip, Cafer Birtürk, Mehmet Uz, Fethi Akcan ve Mehmet Altıntaş, Yasin Öztürk, Beyhan Aslan ve Raziye Akşık, Selma Aliye Kavaf..”

YUKARIDAKİ BU SÖZLERİN SAHİPLERİ VE SİYASİ KULİSLERİN BU İSİMLERİ PAZAR GÜNÜNDEN İTİBAREN BU KÖŞEDE, SAKIN KAÇIRMAYIN…
fixed-whatsapp-icon