Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) “BAŞKAN ZOLAN KAÇ KİLO VERDİ VEYA POLİTİKA KAÇ BEDEN GİYER?”

**CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EKİM’DE DENİZLİ’YE GELİYOR,
KÜTAHYA VE AFYON MİTİNGLERİNİN MİMARI ”DENİZLİLİ NECİP FİLİZ..
NEREDEN ÇIKTI BU BOĞA GÜREŞİ SEVDASI!?


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın önünde iki önemli ve zorlu sınav var. 2023 Haziran Genel Seçimleri, 2024 yılı Mart Yerel Seçimleri. Başkan Zolan “Hangi seçimin adayı olacak?” sorusu Denizli politik arenasının en çok konuşulan ve en yakıcı siyasi konusu olurken bir yandan da kentte politikanın en çok izlenen ve takip edilen politik aktörü olarak dikkat çekiyor.



Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la ilgili son dönemde en çok merak edilen mesele ise “Zolan son aylarda kaç kilo verdi?” sorusu ve buna verilecek yanıt halini aldı. Her daim sportik, enerjik ve atletik bir profil çizen (üçlük basket atışları ile dikkat çeken) Başkan Zolan’ın son aylardaki hızlı kilo kaybı ve durgun hali hem şaşırtıyor, hem de merak uyandırıyor. Belediye Başkanı Zolan son yıllarda biraz fazlaca kilo almıştı ancak bu durum onun dinamik ve hareketli halini pek etkilememişti.



POLİTİKADA “POLİTİKACI KAÇ BEDEN GİYER?”
Evet, Başkan Zolan’ın önünde iki zor ve önemli seçim süreci var. Bize göre; Başkan Zolan’ın son dönem fotoğraflarına da bariz bir şekilde yansıyan bu zayıflama durumu daha çok “art arda gelecek iki seçim dönemine hazırlık rejimi” gibi sanki. 60’ına çeyrek kalan Zolan sanıyoruz ki; 2023 ve 2024 seçimleri için erken kampa girerek erken form tutma kararı aldı.



Politikada politikacıların “politika kaç beden giyer” sorusuna yanıt verebilmeleri ve girdikleri her seçimi kazanabilmeleri için böyle dönemleri olur ve olmalıdır da. Zolan’ın kilo kaybının nedeni de bizce bu. (Bu arada eski Başkan, son Ekonomi Bakanı ve eski Milletvekili Nihat Zeybekci’nin de her seçim döneminde 10-15 kilo zayıfladığını hatırlatmadan geçmeyelim-Taşar Öyküsü-) Kısacası; Osman Zolan’ın neden zayıfladığını merak edenler için verilecek en iyi cevapta bu olsa gerek…



NEREDEN ÇIKTI BU BOĞA GÜREŞİ SEVDASI!?
Türkiye’nin en modern ve donanımlı Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip belediyesi olan, hayvan dostu ve hayvansever özellikleri ile ön plana çıkan belediyelerin başında yer alan Denizli Büyükşehir Belediyesi 11 Eylül’de Boğa Güreşleri Turnuvası düzenliyor. Hayvanların gösteri amaçlı kullanılması, eziyet ve işkenceye uğramaları konusunda duyarlı olan hayvanseverler “köpek ve horoz dövüşleri, deve ve boğa güreşleri” gibi etkinliklerin yasaklanması konusunda mücadelelerini sürdürürken, buna özellikle yerel yönetimler ve kamu eliyle izin verilmesini de sert bir dille eleştiriyor. Boğa güreşleri de işte eleştirilen bu konulardan biri. 1970’li yıllarda Paris’te imzalanan Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi ve uluslararası sözleşmeler ise 50 yıldır bu tür etkinlikleri engellemeye çalışıyor. Bizden söylemesi…



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
EKİM’DE DENİZLİ’YE GELİYOR
Son dönemde il ziyaretleri ve açılış programı gezilerine hız veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim ayında Denizli’ye geleceği öğrenildi. İl ziyaretlerinde ayrıca açık hava toplantıları ve meydan mitingleri de gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu programları politika cephesinde “2023 genel seçimleri öncesi ısınma turları” şeklinde yorumlanıyor.



AK Parti Denizli teşkilatları Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hazırlanıyor. Ekim ayında Denizli’de olacağı belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dizi açılış ve ziyaretler gerçekleştireceği belirtildi. AK Parti Denizli İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli programı nedeniyle “erken alarm” verdi. Ve tüm teşkilatları harekete geçirdi. İl Başkanı Yücel Güngör Denizli’de âdete “Erdoğan Seferberliği” başlattı. Bu arada ilçe ilçe, mahalle mahalle Denizli’yi tarayan Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök ve Cahit Özkan da bu çalışmalarına hız verdi.



KÜTAHYA VE AFYON MİTİNGLERİNİN
DE MİMARI ”DENİZLİLİ NECİP FİLİZ..
AK Parti Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyesi, AK Parti Ege Bölge ve Afyon İl Koordinatörü Necip Filiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda yapılan Kütahya ve Afyon Mitinglerinin de mimarlarından biri oldu.



İki ildeki AK Parti mitinglerinin tüm hazırlık çalışmalarında baştan sona yer alan Filiz, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekim ayında gerçekleştirilecek Denizli Mitingi ve Toplu Açılış Töreni hazırlıklarına da yardımcı oluyor. Partisinin Genel Merkez Ege Bölge ve Afyon İl Koordinatörü Necip Filiz Muğla’daki orman yangınları sürecinde de bölgedeki yangınla mücadele çalışmalarında bizzat katılmıştı.

fixed-whatsapp-icon