Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

(YAZI ÇAPKINI) BAŞKAN ZOLAN’DAN İKİ FOTOĞRAF, İKİ MESAJ!

**KAVUN KOKLAYARAK ALINIR, İYİ SİYASET KOKUSU ALANDAN İSE “İYİ POLİTİKACI” OLUR.. BİR 12 EYLÜL FIKRASI; SALATALIK TURŞUSU YAPMAK MI  KOLAY, DARBE YAPMAK MI? TİN’LERİN DÜĞÜNÜ “POLİTİKA ZİRVESİNE DÖNÜŞTÜ”.. DENİZLİ’DEKİ İKİ CEMEVİ’Nİ AK PARTİLİ BAŞKANLAR YAPTI!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan geçtiğimiz 2 hafta içinde sosyal medya hesaplarından 2 fotoğraf paylaştı. “Acıpayam Kavunu ve 80 Darbesi fotoğrafları.” Zolan’ın bu paylaşımları hem üretcilere destek mesajı, hem de “faşist darbelere” tepki mesajları içeriyordu.



KAVUN KOKLAYARAK ALINIR, İYİ SİYASET
KOKUSU ALANDAN İSE “İYİ POLİTİKACI” OLUR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ilçe gezileri programında geçtiğimiz günlerde Acıpayam ve mahalleleri vardı. Başkan Zolan Acıpayam Türkiye’nin ayakkabı ve kösele ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan “ayakkabıcı kasaba” Yeşilyuva’da ayakkabı imalatçısı esnaf ve Kuyucak’ta kavun üreticileri ile bir araya geldi. Zolan ünlü Acıpayam Kavunu’nu eline aldı ve kokladı, ardından olmuş mu diye tıkladı. Bu arada bir de elinde kavun fotoğraf çektirdi. Zolan’ın elinde kavun fotoğrafı ile paylaştığı bu mesaj aynı zamanda bir yerel yönetici olarak Denizlili üreticiye dönük destek programları ile ilgili de mesajlar içeriyordu.



“12 EYLÜL’Ü UNUTMA, UNUTTURMA!”
Belediye Başkanı Osman Zolan yine geçtiğimiz hafta 12 Eylül’ün 42. yılında twitter hesabından bir “darbe kınaması mesajı” yayınladı. Darbenin yıldönümünde net ve anlamlı bir mesaj veren veren Zolan kafalara kazınan ve unutulmayan bir darbe fotoğrafı da paylaştı. 12 Eylül yıllarında 1981’de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan  Gönen Öğretmen Liseli Osman Zolan’ın bu 12 Eylül mesajı şöyleydi; “En iyi ihtilal yönetimi dahi, en kötü demokratik yönetimden daha kötüdür. 12 Eylül darbesinin o karanlık günlerini unutmadık. Unutmayacağız…” İşte bu “Sebzeli, meyveli ve kavunlu 12 Eylül anekdotları” bize rahmetli Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’in de sık sık anlattığı 12 Eylül fıkralarını hatırlattı. İşte size bir 12 Eylül fıkrası;



SALATALIK TURŞUSU YAPMAK MI
KOLAY, DARBE YAPMAK MI?
12 Eylül Döneminde Ali Baransel sadece TRT`den değil, tüm basın yayından sorumlu olarak atanır. Bir gün gazetelerden birinde bir fıkra yayınlanır. Kenan Evren bu fıkrayı görünce çılgına döner. 12 Eylül Döneminde Ali Baransel sadece TRT`den değil, tüm basın yayından sorumlu olarak atanır. Bir gün gazetelerden birinde bir fıkra yayınlanır. Kenan Evren bu fıkrayı görünce çılgına döner. Fıkra şöyledir: Güney Amerika`da bir uzmana “Darbe yapmak mı daha kolaydır, yoksa hıyar turşusu yapmak mı?” diye sormuşlar. Uzman, soruyu cevaplamış: Darbe yapmak daha kolaydır. Çünkü hıyar turşusu yapmak için aynı boy taze hıyarları seçeceksin, onları uygun kıvamda tuz, limon, sirkeli suyun içinde uygun süre bekleteceksin, vs, vs... Oldukça uzun iş. Ama darbe yapmak için üç hıyarı yan yana getirmek yeterlidir.



Kenan Evren bu fıkrayı okuyunca derhal Ali Baransel`i çağırır, başlar fırça atmaya; bu ne rezalet, böyle bir saçmalığın yayınlanmasına nasıl izin verirsin, neden konrtol etmiyorsun... Ali Baransel ne olduğunu anlamak için gazetedeki fıkraya bir göz atar ve “Sayın paşam, boşuna üzülüyorsunuz, bakın burada üç hıyar diyor, beş hıyar demiyor ki” der. Kenan Evren gazeteyi alıp fıkraya tekrar bakınca hak verir; “Evet ya, doğru diyorsun, bir an fark edememişim.” (12 Eylül dönemine ve darbecilere en iyi muhalefet, mizah ve karikatür yoluyla yapılıyordu)



BU DÜĞÜN “POLİTİKA ZİRVESİNE DÖNÜŞTÜ”
Eylül ayı genellikle “işe ve kışa dönüş” ayıdır ve iş dünyası için bir başlangıç özelliği taşır. Eylüller aynı zamanda politika için de parlamento tatilinin sona ereceği yeni yasama dönemine giriş ayıdır. İşte tam da bu sürecin arefesinde Denizli’de bir düğün, adeta bir politika zirvesi ve politikacılar buluşmasına dönüştü. Peki; bu düğün kimin ya da kimlerin mutlu günüydü. Söz konusu isim AK Parti’nin adı en çok bilinen ve anılan eski il başkanı bir vekil olunca işte bir nikah ve düğün töreni de böylesine “katılımı bol, politik kulislerle dolu, coşkulu ve pırıltılı” olur.



Evet,  geçtiğimiz hafta AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in oğlu Batuhan Tin, Denizlili İş İnsanı Hulusi Işık’ın kızı Gamze Işık ile Kayalar Düğün Salonu’nda düzenlenen düğün ve nikah töreniyle dünya evine girdi. Bu düğün de adeta Meclis (TBMM) Denizli’ye taşındı.  Gamze ile Batuhan Tin’in mutlu günü iş ve politika dünyasını Denizli’de buluşturdu. Denizli’de biir il Başkanı olarak futbol stadyumunda genel kurul gerçekleştiren AK Partili İl Başkanı olma ünvanı taşıyan Şahin Tin’in oğlunun düğünü de bu siyasi namına yakışan bir düğün oldu.



BU DÜĞÜN SİYASET VE İŞ
DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in oğlu Batuhan Tin ile Denizlili İş İnsanı Hulusi Işık’ın kızı Gamze Işık’ın düğününe Türkiye’nin her yerinden siyaset, iş dünyası temsilcileri, sanayiciler ve Denizlililerin yoğun katılımı gözlendi. Öyle ki AK Parti’nin birçok üst düzey yöneticisi ve Milletvekili çiftin nikah şahitliğini yaptı. Tam 30 şahidi olan bir nikah kıyıldı. Düğün sahipleri Işık ve Tin Aileleri, davetlileri girişte karşıladı. AK Parti’nin birçok üst düzey yöneticisi ve Milletvekili düğüne katılanlar arasındaydı.



IŞIK VE TİN AİLELERİNİN EN MUTLU GÜNÜ 
Gamze Işık ile Batuhan Tin’in, Kayalar Düğün Salonu’ndaki düğün ve nikah törenine katılan isimleri ise şöyle sıraladık; “TBMM Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ege ve birçok İlden çok sayıda Milletvekili, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, önceki dönem Milletvekilleri, AK Parti İlçe Başkanları, ilçe belediye başkanları, Denizli iş dünyası temsilcileri, STK temsilcileri, oda ve dernek yöneticileri ve üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, sanayiciler ile Işık ve Tin Ailelerinin eş, dost ve yakınları.”



NİKAHIN 30 ŞAHİDİ VARDI
Çiftin nikahını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kıyarken, nikah akdi şahitliklerini ise TBMM Meclis Başkan Vekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Balıkesir Milletvekili Yavuz Şubaşı, 22. ve 26. Dönem Uşak Milletvekili Alim Tunç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Üyesi Tuna Koç, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Denizli Vali Vekili Adem Uslu, Mehmet Selahaddin Şentop gelin ve damadın yakın arkadaşları yaptı.



DENİZLİ’DEKİ İKİ CEMEVİ’Nİ

AK PARTİLİ BAŞKANLAR YAPTI!
Denizli’de bu yıl sonuna kadar sosyal donatıları olan bir büyük Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temelinin atılacağı bildirildi. (Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı) Evet, Denizli’de 4 Cemevi var ve bu cemevlerinin 2’sini AK Partili Belediye Başkanları yaptı. Pamukkale Güzelköy ve Acıpayam Yeniköy’deki Cemevleri’ni AK Partili Belediye Başkanlar tarafından yaptırıldı. Pamukkale Güzelköy’deki Cemevi’ni dönemin AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Acıpayam Yeniköy’deki Cemevini ise AK Partili Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şekvan yaptırdı. Bakalım Denizli’deki en büyük Cemevi nereye ve hangi belediye tarafından yapılacak?




 
fixed-whatsapp-icon