Rasim RASTA

Rasim RASTA

94 Yazı

RASİM RASTA YAZDI: BU SEÇİMİ DEMOKRASİ VE DOSTLUK KAZANDI!

**SEÇİMİN ANAHTARI “BAĞIMSIZ BEYAZ LİSTEDE”.. DEMOKRATİK İKLİM DSO’YA “MÜJDAT KEÇECİ’DEN YADİGAR”, MECLİS BAŞKANI TOSUNOĞLU 3 OYLA KAYBETTİ.. DAMAT HALAYLA YARIŞTI, ERKAN TIKIROĞLU KAZANDI!

 

Kulisleri, tartışmaları, lobi çalışmaları haftalardır devam eden, büyük ilgi ve yankı bulan Denizli Sanayi Odası seçimleri DSO’nun yeni binasında yapıldı. Selim Kasapoğlu ve Okan Konyalıoğlu’nun listelerinin yarıştığı en çekişmeli oda seçiminde sandıktan ilk etapta 13-13 “beraberlik” çıkarken, oda başkanını belirleme işi de 4 meslek komitesinde seçimi kazanan 11 “bağımsız” üyenin (beyaz oylar) kararına kaldı.

SEÇİMİN ANAHTARI “BAĞIMSIZ BEYAZ LİSTEDE”

Daha doğrusu temposu ve heyecanı yüksek seçimin kaderini; “tarafsız beyaz liste” olarak adlandırılan ve iki adayın listeleri dışında bağımsız olan Makine Motorlu Araçlar (4), Madeni ve Metal Eşya (2), Mermer-Traverten(3) ve Kimya (2) Meslek Komiteleri’nden 11 ismin vereceği karar belirleyecek. Beyaz Liste olarak yarışan ve kazanan bağımsız meslek komitesi üyeleri adeta yarışın kilidi olurken, bir hafta sonra DSO Meclis Yönetimi’nin gerçekleştirileceği seçimde “DSO Başkanı kim olacak? Okan Konyalıoğlu mu yoksa Selim Kasapoğlu mu?” sorusunun yanıt anahtarı da yine 4 meslek grubundan bu 11 isimden geçecek.

ANAHTARIN ANAHTARI” SARI VE SERTER’DE

Buradan yola çıkarak beyaz listede yer alan “Makine Motorlu Araçlar Meslek Grubu ile Mermer-Traverten Meslek Grubunun” kilit içinde kilit durumunda olduğunu belirtmeden de geçemiyoruz.


Yani belirleyici 9 oya sahip bu iki meslek grubu odasının Başkanları Mehmet Sarı ve Mehmet Serter isimleri DSO Başkanının belirlenmesinde büyük önem arz ediyor. Son kertede; DSO başkan seçiminde “direksiyon makineciler ve mermerciler komitelerinde” demek de doğru olacaktır.

DEMOKRATİK İKLİM DSO’YA “MÜJDAT KEÇECİ’DEN YADİGAR”

Denizli’deki oda seçimlerinin “en iddialı ve çekişmeli” olanı, yani Denizli Sanayi Odası seçimi Pazartesi günü DSO’nun yeni hizmer merkezinde gerçekleştirildi. Müjdat Keçeci’nin iki Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve Okan Konyalıoğlu’nun aday olduğu seçim kıyasıya, çekişmeli ve yakıcı bir yarışa dönüştü.


Ancak tüm bu özelliklerine rağmen seçim baştan sona “kavgasız, gürültüsüz, barış, dostluk ve olgunluk içinde” geçti. Kısacası genel kurulun detaylarında da göreceğiniz gibi DSO seçimi Denizli’deki “en demokratik ve eşitlikçi seçim” olarak dikkat çekti. Seçimin iki adayı vardı. Oda başkanlığı için yıllardır oda yönetiminde birlikte çalışan iki başkan yardımcısı dost ve kardeş olarak yarışırken, seçim sonunda da ağabey kardeş gibi birbirlerinin elini sıktılar.


Sanırız DSO’ya bir gelenek olarak sinen tüm bu demokratik iklimde 17 yıllık oda Başkanı Müjdat Keçeci’nin de emeği ve çabaları büyüktü. Keçeci, “Seçimler her zaman iki adaylı, yarışlı ve iddialı olmalı. Bu arkadaşlarımızdan hangisi aday olursa olsun işleri oldukça zor. Çünkü Denizli’ye, Denizli sanayisine, iş dünyasına ve şehrin kültürel ve sosyal yaşamına hizmet etmek, öncü olmak zorundalar. Biz bayrağı buraya kadar 17 yıl taşıdık, gönül rahatlığı ile de devrediyoruz. Bu bayrağı daha yukarılara taşımak ise yeni başkan ve yönetimin görevidir, artık. Başarılar diliyorum” dedi.

MECLİS BAŞKANI TOSUNOĞLU 3 OYLA KAYBETTİ

Baştan sona demokrasi iklimi ve deokratik bir yarış havasında geçen Denizli Sanayi Odası seçiminde bu havayı, yani “kardeşlik, dostuk ve demokratik duruşları” yansıtan güzel ve bir o kadar ilginç olaylar ve anekdotlar da yaşandı, Örneğin; DSO’nun yıllardır Meclis Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Tosunoğlu aday olduğu 6. Meslek Grubu “Ev Tekstili, Havlu Bornoz ve Konfeksiyon” komitesinden çıkamadı. Yani seçilemedi. 6. Meslek Grubu’nda Mehmet Tosunoğlu 57 oy alırken, rakibi işadamı İlhan Sicimli 60 oyla komitenin kazanan ismi oldu.

DAMAT HALAYLA YARIŞTI, ERKAN TIKIROĞLU KAZANDI!

DSO seçiminin bir diğer ilginç anekdotu ise 12. “Beton İnşaat Malzemeleri Meslek Grubunda” yaşandı. Bu komitede iki akraba “damat-hala” Erkan Tıkıroğlu ve Semra Akça Acar ayrı iki listenin adayı olarak yarıştı. Seçimi Okan Konyalıoğlu’nun listesinde yer alan damat Tıkıroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Tıkıroğlu 36 oyla kazanırken, akrabası (eşinin halası) olan Semra Akça Acar ise 19 oyda kaldı. Acar seçime 12. Komiteden Selim Kasapoğlu’nun listesinin adayı olarak katılmıştı.



KEÇECİ’DEN BÜTÜN DSO BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

Evet, Denizli Sanayi Odası’nda bir devir sona erdi. Bu devrin adı “Müjdat Keçeci Devri” idi. (Aslında “DSO’da Müjdat Keçeci Devrimi” bu tırnağa daha çok yakışıyor ya..) Keçeci 17 yıllık başkanlık döneminde “yüz metreyi en hızlı koşan oda başkanlarından biriydi. Ve koyduğu menzile, yani hedeflere de tek tek ulaştı. Bu dönemde DSO tam bir oda ve STK oldu. Prestiji alabildiğine yükseldi. O gene de, “DSO’da yapılanlar sadece benim eserimdir” demedi. Hem de hiç böyle bir şey söylemedi. Keçeci, “Oda bugün geldiği yere kurulduğu günden bugüne DSO Başkanlığı yapmış tüm başkanlar sayesinde gelmiştir. Gelinen nokta kolektif bir aklın, bilincin, çalışmaların, emeğin ve eylemin sonucudur. Gelmiş geçmiş tüm DSO Başkanlarına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. Keçeci ayrıca basın mensuplarını da unutmadı ve başkanlığı süresince kendisine destek olan tüm medya çalışanlarına da teşekkür ett.

 

fixed-whatsapp-icon