Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

573 Yazı

EKOPOLİTİK: BAŞKANIMA DOKUNMA!

**BU OLAY “DENİZLİ’NİN GEZİSİ” OLUR!



Bir basın toplantısı düzenleyerek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu hedef alan ve ağza alınmayacak sözlerle adeta kişisel hakaretler de bulunan Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım; 31 Mart seçimlerinde 16 belediye başkanlığı kazanan CHP cenahı ve 25 yıl sonra CHP’li bir başkanı Denizli Büyükşehir Başkanlığı koltuğuna oturtan Denizli halkı tarafından tepkiyle karşılandı.






Sosyal medyada çok sayıda paylaşılan; Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu savunan ve “Başkanımı Destekliyorum, Ranta Değil Halka Yakın Başkanımızı Alkışlıyoruz, Başkanıma Dokunma!" mesajları da dikkat çekti.





RANTA DEĞİL, HALKA YAKIN BAŞKANIMIZI DESTEKLİYORUZ!
Denizlililer Denizlispor üzerinden başlatılan tartışmada Başkan Çavuşoğlu’nu desteklerken,  “Denizli Büyükşehir Belediyespor’u amatör lige düşürdüler. Denizlispor’u Süper lig’ten alıp, 3. lige düşürdüler. Denizli’nin en önemli markasını kendi oyuncakları gibi kullanıp borç batağına soktular. Şimdi içinde oldukları durumda halkın oyları ile seçilen ‘3 Aylık Başkanı’ suçluyorlar. Denizlispor üstünden iş çevirenler yerine fakir fukaranın yanında olan Çavuşoğlu Başkanımı destekliyorum” diyerek Denizli’nin en derin” konusu “Denizlispor Meselesi” hakkında da çarpıcı mesajlar vermeyi de ihmal etmediler.



Bu arada Başkan Çavuşoğlu Denizlispor Kulübü Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım’ın açıklamaları konusunda sakinliğini korurken, çıkan tartışmaya AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör’ün de katıldığı gözlendi.



“Başkanımı Destekliyorum, Ranta Değil Halka Yakın Başkanımızı Alkışlıyoruz, Başkanıma Dokunma!" konulu yazımızın ayrıntıları yarın bu köşede. Sakın Kaçırmayın…



**“BU DA DENİZLİ’NİN GEZİ’Sİ!”
Önce Mimarlar Odası eski Başkanlarından Hüsamettin Ataman itiraz etti. Ardından Şemikler Mahallesi Muhtarı Ali Kuş öncülüğünde mahalle halkı ayağa kalktı. CHP Denizli İl Başkanlığı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Mahalle Halkı ve partililerle birlikte yetişkin yüzlerce çam ağacı ile bir koruluğu andıran söz konusu alanda bir protesto eylemi yaptı. TMMOB’a bağlı Denizli İl Koordinasyon Kurulu da durumu öğrenir öğrenemez 3 Temmuz’da acil olarak toplandı, ve ardından imar planına itiraz kararı alarak, dilekçe verdi. Öte yandan aynı alan için 4 yıl önce CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın “bölgeyi çam ağaçlarını da koruyarak bir spor kompleksi yapmak” üzere istediği, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün de 2 yıl önceki TBMM KİT Komisyonu toplantısında Genel Müdür Yinal Yağan’a tahsis konusundaki talebi sorduğu ortaya çıktı.  



**BU OLAY “DENİZLİ’NİN GEZİSİ” OLUR!
Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Şemikler Mahallesi’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na aitken, geçtiğimiz yıl mülkiyeti özelleştirme kapsamına alınan Sümer Holding’e geçen, ancak imar planında “spor alanı” olarak ayrılmış parsel, bir yıl sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından spor alanından çıkarılarak, konut ve ticari alana çevrilen tartışmalı alan akıllara; Mayıs-Haziran 2013 tarihinde patlayan “Gezi Olayları” ve kalkışmasını getirdi. İBB’ye ait Gezi Parkı’nın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kararı’na rağmen Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Topçu Kışlası’na dönüştürülmesi planına karşı başlayan olaylar Türkiye ve Dünya’da toplumsal ve çevreci mücadeleler tarihine “Gezi Vakası” olarak geçmişti. İşte Denizlide Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile başlayan ve (son iki haftadır süren) Mahalle sakinleri de dahil; siyasi partiler, STK’lar, Belediyeler, çevreciler ve toplumun her kesiminden kişi ve grupların tepkilerine, itirazlarına konu olan bu protestolar “Bu olay Denizli’nin Gezisi olur!” yorumlarını da beraberinde getiriyor.

“BU DA DENİZLİ’NİN GEZİSİ” DETAYLAR SALI GÜNÜ BU KÖŞEDE, MUTLAKA OKUYUN!

fixed-whatsapp-icon