Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU SODEMBEK KONSEYİ’NDE!

**“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK” KURUMSALLAŞIYOR!



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında kurulan Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi’nin (SODEMBEK) ilk toplantısında konseyi oluşturan üyelerden biri olarak yer aldı. Başkan Çavuşoğlu’nun da hazır bulunduğu ve Türkiye genelinden 14 büyükşehir ve 4 ilçe belediye başkanından oluşturulan 18 kişilik konsey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in koordinasyonunda parti genel merkezinde toplandı.





GÜNDEMDE TÜZÜK KURULTAYI DA VAR
SODEMBEK’in ilk toplantısında, CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçları, yerel yönetimlerin karşılaştığı sorunlar ve "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" gibi önemli konular masaya yatırıldı. Ayrıca, gelecek ay gerçekleştirilecek olan tüzük kurultayı da toplantının ana gündem maddelerinden biri olarak öne çıktı. Konseyin kurulmasıyla birlikte, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının Türkiye genelinde daha da güçlendirilmesi ve yerel yönetimlerin çalışmalarının daha etkin bir şekilde koordine edilmesi hedefleniyor.





“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK” KURUMSALLAŞIYOR!
Başkan Çavuşoğlu ve diğer belediye başkanları, bu süreçte belediyelerin karşılaştığı zorlukları ve çözüm önerilerini detaylı bir şekilde ele aldı. SODEMBEK’n ilk toplantısı, CHP’li belediyelerin ortak sorunlarını tartışmak ve yerel yönetimlerdeki birlik ve eşgüdümü artırmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi. Konseyin kurucu üyelerinden Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun da hazır  bulunduğu toplantı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla atılan adımların ilki oldu. Kısacası bu konseyle Türkiye’de “sosyal demokrat belediyeciliğin” kurumsal bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.



PAMUKKALE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YILDIZ 5 MAHALLENİN SESİ OLDU!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde şehir içi trafiğini rahatlatması için geçtiğimiz yıllarda yapılan, Aktepe, Deliktaş, Kayhan, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerini bağlayan yeni yol tartışma konusu oldu. Pamukkale'de Altepe, Deliktaş, Kayhan ve Cumhuriyet mahallelerini bağlayan alternatif yolun vatandaşı tedirgin eder hale geldiğini belirten Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Rıdvan Yıldız sorunu bir video film paylaşımı ile yerinde anlattı. Yıldız, “Şehir içi trafiğinin rahatlatılması için yapılan bu yolu kullanan insanlarımız tedirgin oluyorlar. Gece bu yolda tersten gelip akrobatik hareketler yapan motosikletliler, trafiği tehlikeye sokuyorlar. Burayı buluşma noktası haline getirenler, eğlenmek için son ses müzik açıp civar mahalleri rahatsız ediyorlar” dedi.



BU BÖLGE HARLEM OLDU, YETKİLİLER HAREKETE GEÇSİN!
CHP’li Meclis Üyesi Rıdvan Yıldız şöyle devam etti; “Durum birçok kez şikayet konusu oldu. Görevim gereği bana da ulaşanlar oldu. Devleti buraya döşediği kilit taşlarını söküp, buraya masa yapmışlar. Çöpler bırakıldığı için burası pislik yuvası haline gelmiş. Dirift atan sürücüler trafiği tehlikeye sokuyor. Geçen gün bir vatandaşımız burada ters yönden gelen motosiklete çarpmamak için yaptığı kazada ağır yaralandı. Gece çok kalabalık olduğu için aileler buradan geçerken tedirgin oluyor. Buradaki soruna bir çözüm bulanamıyor. Her gün silahlı bıçaklı olaylar oluyor. Bu konuyu kamuoyu vicdanına havale ediyorum. Artık vatandaşın sesine kulak verilsin ve bu soruna bir çözüm üretilsin.” Özetle; Rıdvan Yıldız’ın bir video açıklaması ile dikkat çektiği bölge “diriftçiler ve sokak çeteleri” ile adeta Harlem gibi oldu. Burası için; Valilik, Emniyet ve Trafik yetkililerinin bir an önce harekete geçmesinde fayda var, diye düşünüyoruz. 

BU HABER VE YAZILARLA İLGİLİ DETAYLAR BU HAFTA BU KÖŞEDE...



KEMAL YALÇIN, SABRİ ÇAKIR'I ANLATIYOR; “O’TÜRKÇE’NİN GÖNÜLLÜ BİR DÜNYA ELÇİSİ İDİ!”
Denizlili tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Çakır'ın uzun yıllardır Almanya'da yaşayan ağabeyi Öğretmen-Yazar Sabri Çakır hayata veda etti. Sabri Çakır; Türkçenin Almanya ve dünyada yaşaması ve gelişmesi için ısrarla çalışan, Almanya ve yurtdışındaki çocuklar için, 40 ayrı Türkçe ders kitabı hazırlamış öğretmen, araştırmacı ve tanınmış Denizli Çardak'a bağlı Beylerli'li bir yazar... Avrupa Türkiyeli Yazarlar Birliği Başkanı Kemal Yalçın'ın kaleminden Sabri Çakır Dizisi bu hafta bu köşede...





KENT DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ ZİYARETİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı İbrahim Çelebi'yi ziyaret etti. Gündem "kent düzeni ve güvenliği" idi.



TELEFERİK VE BAĞBAŞI YAYLASI'NDA YENİLİKLER GELİYOR!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile Genel Sekreter Yardımcısı Onur Yılmaz Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda "yeni yatırımlar ve yenilikler" için incelemeler yaptı. İnceleme gezisine Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan ve Kültür A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Ferhat Çelik de hazır bulundu.



BÜYÜKŞEHİR HALK LOKANTALARI PEK YAKINDA…
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bir çok noktasında başlatacağı “Kent Lokantaları” projesi ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Restoranların Denizli’deki uygulamasının “Halk Sofrası” adını alması beklenirken, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan konuyla ilgili çalışmalardan görseller paylaştı.



ZORBA 24 AĞUSTOS CUMARTESİ DENİZLİ'DE!
Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda dünyanın en beğenilen bale eserlerinden biri olan ‘Zorba’ Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 24 Ağustos Cumartesi saat 21.00’de düzenlenecek ücretsiz gösteriye tüm Denizlililerin davetli olduğu belirtildi. 2 perdelik Zorba Bale uyarlamasının müzikleri Mikis Theodorakis yaptı.  Eserin asıl yazarı ise ünlü Yubanlı Yazar Nicos Kazancakis..



CENK ÖZTÜRK GÖREVE BAŞLADI!
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde bölüm sekreteri olarak görev yapan Cenk Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine başladı.



DÜĞÜN TARİHİ BELLİ OLDU; 14 EYLÜL, İZMİR’Lİ GELİN ALIYOR
TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca avukat oğlu Ozan Karaca’yı evlendiriyor. Gülizar-Mehmet Karaca çiftinin oğulları Avukat Ozan Karaca, kendisi gibi avukat olan Tarık Nuray Emrem’in kızları Ezgi Emrem ile 14 Eylül’de düzenlenecek yemek ve nikah töreni ile dünya evine girecek. Genç çiftin nikah töreni  14 Eylül 2024 tarihinde saat; 14.00’de gerçekleştirilecek. Düğün yemeği için ise davetliler saat; 12.00-16.00 arası PASVAK’a davet edildi.

BU BAŞLIKLAR BU HAFTA BU KÖŞEDE, SAKIN KAÇIRMAYIN…

fixed-whatsapp-icon