Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) BAŞARILI 4 İSİM VE 4 BAŞARI ÖYKÜSÜ…

BAYRAMLIK BİR YAZI;

BALTALI’DAN 5 İLÇEYE, 5 FABRİKA, SİGARA BAYİLİĞİNDEN, PETROL
SEKTÖRÜ TÜRKİYE 22’NCİLİĞİNE,  BİR “ANNE-BABA-OĞUL BAŞARI ÖYKÜSÜ!”, O; 280 OKUL PROTOKOLÜNE İMZA ATTI… 




Denizlili tanınmış işadamı Derya Baltalı 3 ilin beş ayrı ilçesinde 5 tekstil fabrikası kurdu ve yüzlerce istihdam yarattı. Baltalı Denizli’nin Tavas ve Çal ilçelerinde, Afyon’un Dazkırı ve Hocalar ilçesinde ve Aydın’ın Kuyucak ilçesinde birlikte çalıştığı kızı Deniz Baltalı’nın adını taşıyan Deniz Tekstil tesislerini üretime açtı.




BALTALI’DAN 5 İLÇEYE, 5 FABRİKA
“Derya Baltalı Ve Deniz Tekstil’den ilçelere yatırım! Baltalı Grup şirketlerinden Deniz Tekstil, Tavas'a fabrika kurdu. Yeni yatırımla ilçelerde büyük istihdam sağlandı.”
Derya Baltalı ve yaptığı işleri anlatan şeyler sadece bu haber başlıkları ile ifade edilemez. Deniz Tekstil ve Hürsan’ın ana şirketler olarak bünyesinde bulunan Baltalı Grup; bugün onlarca şirket ve markayı barındırıyor, farklı alanlardaki yatırımları ve faaliyetleri ile öne çıkıyor, dikkat çekiyor. Özellikle ilçelere taşıdığı yatırımları ile “iş ve ekmek kapısı” yaratmada üzerine yok. Yukarıda söz ettiğimiz 5 fabrika ile bu ilçelerde 1500-2000 kişiye istihdam yarattı. Hem de pandemi koşullarında.

Ancak Baltalı ve Baltalı Ailesi sadece fabrika kuran, yatırım ve üretim yapan bir aile değil. Özellikle eğitime verdikleri destek ve yardımlarla, gerçekleştirdikleri projelerle, yardımsever ve hayırsever bir aile olarak tanınıyor ve biliniyorlar. Hem de Babadağlı İşadamı Nafiz Dirlik’ten bu yana on yıllardır.



ONLARDA YARDIMSEVERLİK;
“SANKİ DERYA VE DENİZ!”
Evet, şimdi sıra üçüncü kuşak iş kadını Deniz Baltalı’da. Öyle de olacaktır. Çünkü önünde; “Nafiz Dirlik gibi bir dede, Derya Baltalı gibi bir duyarlı tekstil duayeni baba ve en önemlisi de ‘1987 ile 2013 yılları arasında tam 26 yıl İstanbul Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten ve 80’live 90’lı yıllarda AİDS vakalarının Türkiye’de de sık görülmeye başlandığı dönemde bu hastalıkla mücadele veren önemli tıp insanlarından biri olan annesi Uzman Dr. Nezihe Baltalı’ gibi çok olumlu örnekler var.”
Deniz Baltalı; dedesi, annesi ve babasından miras aldığı bu geleneği devam ettirecektir. Bizce, Tavas’taki Deniz Tekstil Konfeksiyon tesisindeki açılış bu iddiamızın ilk habercisi olmuştur..



SİGARA BAYİLİĞİNDEN, PETROL
SEKTÖRÜ TÜRKİYE 22’NCİLİĞİNE
Hacı İrfan Mersin’in oğulları ile Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bir sigara bayisi ve ardından Bayramyeri’nde bir beyaz eşya satıcısı olarak başlattığı ve zirveye doğru uzanan ticari hikayesi; bugün kurdukları şirketler ile sektörlerinin Türkiye 22.’liğine kadar yükselen bir grubun (yani Sadık Grubu’nun) başarı öyküsüne dönüştü. Denizli merkezli Sadık Grubu, Dünyanın en prestijli iş dünyası dergisi Fortune Türkiye’nin Temmuz 2021 sayısında “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi listesi’nde” 399. sırada yer aldı. 

Fortune Dergisi tarafından 2020 yılı satış rakamlarına göre yapılan değerlendirmede Sadık Grubu, ülkenin “En Büyük 500 Şirketi” sıralamasında yine yer buldu. Ve Sadık Grubu Türkiye’nin devler liginde 399. oldu. Ayrıca sektörler bazında yapılan sıralamada ‘Petrol Sektörü’nde Türkiye 22.’si olan Sadık Grubu, “tüm sektörleri” kapsayan listede Denizli 8.’si ünvanı aldı.

 

Yola üç kardeş çıkan ve bugün babalarından devraldıkları “iş hayatı mirasını” zirveye taşımayı başaran işadamları Oktay ve Turgay Mersin kardeşler Denizli, Ege ve Türkiye genelinde çok sayıda sektörde önemli işlere imza atmayı sürdürüyor. Dünyanın en prestijli ekonomi dergilerinden Fortune Türkiye’nin listesinde üst sıralarda yer bulması hakkında görüş belirten Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin,“Bünyemizde yer alan şirketlerimizden Sadık Petrol ile bir kez daha Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketleri arasında yer almaktayız. Değerlendirmede, sadece akaryakıt bölümümüz ile ilgili veriler bulunmaktadır. Ancak faaliyette olduğumuz diğer sektörler de değerlendirmeye alındığında başarı oranımızın daha da yukarıda olduğunu düşünüyoruz. Sadık Grubu’nun bu yükselişinde yer alan tüm çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve müşterilerimize teşekkürlerimi sunuyor ve her yıl artan başarı grafiğimizin gururunu taşıyoruz” dedi.

BİR “ANNE-BABA-OĞUL BAŞARI ÖYKÜSÜ!”
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in doğuştan Cam Kemik hastası oğlu Göksel Kepenek, hem hastalığı ile mücadele etti, hem de üniversite eğitimini sürdüğü ve “çift ana dal” yaptığı iki fakülteden birden mezun oldu. İki diploma birden alan Gökhan Kepenek anne babasının da destekleri ile adeta bir ‘anne-baba-oğul başarı öyküsü’ne imza attı.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Kalbiye Kepenek’in 24 yaşındaki oğulları Göksel Kepenek, önceki hafta PAÜ’de düzenlenen bir tören ile “çift dal” yaptığı iki fakülteden birden mezun oldu. Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ni üçüncülükle, Biyomedikal Mühendisliği’ni ikincilikle tamamlayarak mezun olan Göksel Kepenek, bu başarısıyla anne ve babasını gururlandırdı.



BU BAŞARI ALKIŞLANIR
CHP’li Belediye Başkan Yüksel Kepenek’in doğuştan Cam Kemik (Osteogenezis imperfekta) hastası olan 24 yaşındaki oğlu Göksel Kepenek, önceki gün düzenlenen tören ile üniversiteden mezun oldu. Pamukkale Üniversitesi “çift ana dal” yaparak; Teknoloji Fakültesi’ni üçüncülükle, Biyomedikal Mühendisliği’ni ikincilikle tamamlayarak mezun olan Göksel Kepenek’i bu önemli gününde babası Başkan Yüksel Kepenek ve annesi Kalbiye Kepenek de yalnız bırakmadı.  Oğullarının mezuniyet törenine katılan ve elde ettiği dereceleriyle gurur duyan Başkan Kepenek ve eşi Kalbiye Kepenek; “Doğuştan Cam Kemik (Osteogenezis imperfekta) hastası olan oğlumuz hiçbir zaman hayattan kopmadı. Biz de her döneminde onu destekledik ve arkasında olduk. O her yaşında bizleri gururlandırdı. Bugün de oğlumuzun dereceyle bölümlerini bitirmesinden onur duyduk. Bunda en büyük pay oğlumuzun her zaman yanında olan eşimin. Oğlumuz bu doğuştan gelen hastalığa karşı hep kararlı ve dirençliydi. Hayat kararlı olunca başarılmayacak bir şey yok. Pamukkale Üniversitesi’nin değerli öğretim üyeleri, görevlilerine, idari personeline ve oğlumuzun arkadaşlarına sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi. Evet, Başkan Yüksel Kepenek’in de söylediği gibi dereceli öğrenci Göksel Kepenek’e en fazla emek ve çabayı veren anne Kalbiye Kepenek’ti. Eğitimci baba ve özverili eşinin uğraşıları ve çabalarına bir de oğul Kepenek’in kararlılığı ile çalışkanlığı eklenince ortaya işte bu; “anne-baba ve oğul başarı öyküsü” çıktı.



OĞUZ 300’E YAKIN PROTOKOLE İMZA ATTI
İl Milli Eğitim eski Müdürü Mahmut Oğuz döneminde Denizli’de “Devlet-Millet İşbirliği” ile 300’e yakın “okul, eğitim kurumu binası ve okul tefrişatı” gerçekleştirildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un hayırseverlerle bizzat imza attığı “okul protokolü” sayısı ise tam olarak 280.  Kısacası eski İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz eğitime okul ve derslik kazandırmada gelmiş geçmiş en başarılı il müdürlerinin başında geliyor. Ve bu özelliği ile bizim “başarılı 4 isim; 4 başarı öyküsü” yazımıza dahil oluyor. Hem de gerçekleştirdiği 300’e yakın okul protokolü ile başarı öyküsü nitelendirmesini en ço hak eden isimlerden biri olarak.



“Rektör Kutluhan’dan Denizli’ye önemli bir çağrı var” başlıklı dizimizin Vali Atik ve Başkan Zolan’ın desteğiyle bu hayal gerçek olur” ara başlıklı son bölümünde bir önceki İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz döneminden ve o dönemde Denizli’de “Devlet-Millet İşbirliği” ile yapılan onlarca, okul binası ve tefrişatından söz etmiştik. O yazıyı burada belirttiğimiz bir başarı öyküsünü öne çıkarmak için bir kez daha veriyoruz.

VE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZDI
“Evet, hepimiz İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz dönemini hatırlarız. Oğuz’un Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttüğü yıllarda Denizli’de ‘Devlet-Millet İşbirliği’ ile onlarca, okul binası ve tefrişatı gerçekleştirildi. Müdür Oğuz’a o dönemde görev yapan tüm valiler de destek olmuş ve Denizlili hayırsever işadamları okul yaptırmak için adeta yarışmışlardı. (Hatta Orhan-Cedide Abalıoğlu ve Osman Aydınlı, Kadir Kameroğlu gibi önde gelen işadamları ve Erbakır, Çalışkan, Cinkaya vs. gibi onlarca kurum çok sayıda okul yaptırmıştı) Bu kampanyaların baş destekçisi de her daim Denizli Büyükşehir Belediyesi olmuştur. İşte yine bize göre bu önemli kampanyayı Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da sonuna kadar desteklemesi çok önemli. Atik ve Zolan’ın da desteği ile PAÜ Sağlık ve Bilimin Dünya çapında bir merkezi olacaktır..”

NOT 1; Denizli yüksek bürokrat ve son Başbakan Binali Yıldırım’ın baş danışmanı Saim İlçioğlu annesi Emine İlçioğlu’nu kaybetti. Arefe günü vefat eden Emine İlçioğlu’nun cenazesi Denizli’nin Çal ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip toprağa verildi. Saim İlçioğlu ölüm haberini “Kıymetli annem Emine İlçioğlu 19.07.2021 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bugün denizli ili çal ilçesi ortaköy mahallesinde ikindi namazını müteakip toprağa verilecektir. Allah mekanını cennet eylesin, inşallah” diye paylaştı. 

NOT 2; Ünlü İşadamı ve turizmci Abdurrahman Karamanlıoğlu Kurban Bayramı arefesinde Diyanet İşleri’ni eleştirdi. Karamanlıoğlu, “Diyanet camilerin elektrik paralarını ödemiyor, ancak çalışanlarına, yakınlarının lüks otellerinde tatil yaptırıyor. Bunu şiddetle kınıyorum. Ve tüm insanlığın kurban bayramını kutluyorum” dedi.
fixed-whatsapp-icon