Mukaddes BAŞKAYA

Mukaddes BAŞKAYA

3 Yazı

‘’DENİZLİ FASHION WEEK’’ ile hedefimiz

İlk olarak 2016 yılında gerçekleştirilen Denizli Fashion Week, üretim alt yapısı güçlü ihracatçı firmaları ve tasarımcılarıyla tekstilin tarihi başkenti Denizli’miz için olmazsa olmaz bir organizasyon olarak karşımıza çıkmıştır. Firmaların koleksiyonlarını profesyonel olarak görücüye çıkardığı ve en iyi görsel sunumlarla ulusal ve uluslararası fuarlarda şehrimizi ve ülkemizi temsil etmesine imkân sağlayan DFW, 2020 yılında 5. sezonuna gelerek kendini ispatlamayı başarmıştır. Bu yıl pandemi sebebiyle bir çok organizasyon ya ertelendi ya da tamamen iptal edildi. DETGİS olarak bizler, üzerimizdeki sorumluluğun farkındalığıyla DFW 5. sezonu için tüm imkanları zorlayarak, yine kendinden söz ettirecek bir çalışma yapmak hedefindeyiz.

Denizli Fasihon Week’in ortaya çıkmasının en önemli sebeplerinden biri; tasarımcılarımızın daha iyi kreatif bakış açısına sahip olabilecekleri, duayen tasarımcılardan aldıkları bilgiler, tecrübe ve ilham ile yeteneklerini geliştirebilecekleri bir ortam oluşturabilmekti. 4 sezonu geride bırakan organizasyonda gördük ki, planlı ve doğru yaklaşım ile DFW, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş ve tasarımcılarımız için ilham kaynağı olmuştur.

Öte yandan, DFW katılımcı firmalarımızın hazırlık sürecinde yaşadıkları tecrübeler, heyecan ve birlikte çalışarak ortak başarı kazanma düşüncesi ile harmanlanan ekip gücü, firmaların daha önce keşfetmediği birçok şeyi de önlerine sunmuş, gelecek planlarını olumlu yönde değiştirecek büyük adımlar atmalarına ve projeler geliştirmelerine vesile olmuştur.

Denizli'de tekstilin sadece ev tekstilinden ibaret olmadığını, Denizli'de kalıbın dışına çıkılarak farklı bir alanda da koleksiyon hazırlanabileceğini geride kalan 4 sezonda canlı olarak yaşadık. Bu süreç muhakkak markalaşma yolunda olan firmalarımız için de bir kapı ve yol gösterici bir unsur olmuştur. Bize göre Denizli Fashion Week ‘’markalaşma, tasarım, ekip çalışması ve başarı’’ demektir.

Denizli Fashion Week ile aynı zamanda kentimize gelen davetliler, ünlü isimler, günümüz dijital dünyasında yer edinmiş önemli kişiler, şehrimizin hem ekonomik hem de coğrafi güzelliklerini ve avantajlarını tanıma fırsatı bulmuşlardır. Birçok ortak çalışmanın başlamasına sebep olan ve gelişimini hızla sürdüren bu organizasyon için daha büyük hedeflerimiz var.

DETGİS olarak inanıyoruz ki hem kurumlarımızın hem de firmalarımızın ilgileri ve katkılarıyla bu organizasyonu daha da büyüteceğiz ve tekstilin merkezi olan şehrimizi her yıl daha da ileriye taşıyarak büyümeye odaklı ve başarı sonuçlu projelere hep birlikte imza atacağız.

Denizli Fashion Week katılımcı firmalarına ve destekçilerine sevgilerle…

Mukaddes Başkaya
DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı

fixed-whatsapp-icon