Adem Salih DENİZ

Adem Salih DENİZ

3 Yazı

KIZILAY HAFTASI VE GÜNCEL ÇALIŞMALARIMIZ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ekim ayının son günlerinde Kızılay Haftası konuşuluyor. Türkiye'de 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenlenerek toplumsal bilinç artırılmaya çalışılırken, Türk Kızılay'ı ise muhtaç kimselere barınma, beslenme ve sağlık gibi temel konularda yardım için mücadele ediyor. Kızılay'ın misyonu, “Proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak” olarak belirtilirken, vizyonu ise, “Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olmak "dır.
Bu sene yaşadığımız pandemi sürecinin gölgesinde mümkün olduğu kadar, Kızılay haftası etkinliklerimiz devam edecektir. Kan,immün plazma,kök hücre bağışlarının organizasyonu faaliyetlerimizin yanı sıra, ülkemizin yaşadığı Hatay ilimizde meydana gelen yangın, Kardeş ülke Azerbaycan'ın yaşamış olduğu saldırı karşısında yine Türk Kızılay olarak yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
Ayrıca;  Uzaktan eğitim için gerekli teknolojik ekipmanı olmayan bir çocuğun bile eğitiminden geri kalmaması için ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerine destek olmak maksadı ile kampanyamızda toplanan yardımlar, Milli eğitim bakanlığına teslim edilecektir. Alınacak olan dizüstü bilgisayar ve tablet bilgisayarlar, yine bakanlık vasıtası ile dağıtılacaktır.
Yapmış olduğumuz bu faaliyetlerimize internet sitemiz üzerinden hangi konuda yardım yapacağınızı belirtmek sureti ile genel merkezimizin hesaplarına doğrudan yapabilir, şubemizi ziyaret ederek bağışınızı şubemizde gerçekleştirebilir yada 0.258.2644343 telefonumuzdan şubemizi arayarak hangi konuda bağış yapmak istediğinizi belirtip, şubemiz personeli sizin eviniz yada işyerinizden yapmak istediğiniz bağışı alıp, genel merkez hesaplarımıza makbuz karşılığı sizin adına yatırabiliriz. Halkımızın şimdiye kadar olduğu gibi bundan böylede gerekli katkıyı vereceğine inanıyoruz.
fixed-whatsapp-icon