Adem Salih DENİZ

Adem Salih DENİZ

3 Yazı

BİR KURBAN BAYRAMINI DAHA GERİDE BIRAKTIK

Yıllardır dinimizin bir gereği olarak, yaşadığımız kurban bayramını kutladık. Tüm dünyada yaşanan Corona virüs etkisi altında, bayramı yaşadık. Türk Kızılay Denizli şubesi olarak, bu bayramda Türk Kızılay'ımıza verilen yurt içi kurban vekaletlerinden bin büyükbaş kurbanlığın kesimi, Denizli Et ve Süt kurumu tesislerinde gerçekleştirildi.

Bayram öncesinde Türk Kızılay Genel merkezimizden gelen kurban kesimlerini, refakat ve organize edecek olan ekiple birlikte, et ve süt kurumu Denizli tesislerini gezdik. Gelen kurbanlıkları ve kesim organizasyonu hakkında bilgi aldık. Kesimlerin  dini kurallara uygun olarak vekaletlerin nasıl verileceğini, din görevlisi ile görüştük. Kesilen kurbanlıkların tespitini yapacak olan Noter ile işlemlerin nasıl tespit edileceğini görüştük. Kurbanlıklarımız sağlık kontrollerini yapacak olan Veterinerlerimizle görüştük.

Kesilen Kurbanlıkların ne şekilde depolanıp, etlerin ne şekilde dağıtılacağı ve Türk Kızılay'ımızın tesislerinde kuşbaşı ve kıyma kavurma olana kadarki süreci organize edecek olan, Et ve Süt kurumu Denizli tesisi müdürleri ve veterinerleriyle görüştük.

Tüm hazırlıklarımızı tekrar gözden geçirip, Bayram günlerini beklemeye başladık. Bu arada Türk Kızılay Genel Merkezimizden Genel Başkan Yardımcımız  İsmail Hakkı Turunç beyin katılımı ile Bayramın 3. Günü gerçekleşecek kurban dağıtımı organizasyonumuzu planladık.  

Yaşadığımız bu virüs tedbirlerinin denetimini de ihmal etmedik.

Bayram günü sabahı Türk Kızılay'ının Ankara'dan gelen Kurban ekipleri, Denizli Merkez Efendi , Pamukkale Şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve Genç Kızılay gönüllülerimizle birlikte, daha önce belirlediğimiz, Ege Bölgesi Kan Merkezi ve İl Kan Merkezi Müdürlüğümüz yanındaki Üçler Hilal Camiinde Bayram namazımızı kılıp, namazdan sonra, namaza katılan cemaate ve halkımıza , lokum, maske  ve dezenfektan ikram edip bayramlaştık.

Kurban kesimleri ve vekalet verme işlemleri için, Et ve süt kurumu tesislerinde, kesimlere refakat ettik. Anlattığımız şekilde kurbanlıkların, veteriner denetimleri ile vekaletleri verilmek suretiyle ve dualar eşliğinde kurbanlıkların kesimleri gerçekleşmeye başladı, bu arada noterde kesimleri tespit etti.

Bu süreç boyunca her türlü hijyen ve temizlik kuralları gayet dikkatli bir şekilde takip edildiğini gördük.

Kurban bayramının  üçüncü günü erken saatlerde kurban kesimlerinin yapıldığı Et ve Süt Kurumu Denizli tesislerimize beklediğimiz, Türk Kızılay'ı Genel Başkan Yardımcımız İsmail Hakkı Turunç bey geldiler. Birlikte kurban kesimlerini yerinde gördük, inceledik. Daha sonra dağıtımların yapılacağı İl Merkezimizdeki Fatih Mahallesine geçtik. Orada bir kısa basın açıklaması yapan misafirimiz ile birlikte dağıtımlar geçekleştirdik. Dağıtım sonrası misafirimizi bir başka organizasyonda görüşmek üzere , yolcu ettik.

Bayram süresince ve bayramdan sonra yine her zaman olduğu gibi bir organizasyonu başaralı bir şekilde yaptığımız, tüm şube başkanlarımız, genel merkez ve şube personellerimiz ve Genç Kızılay gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Türk Kızılay ailesi olarak bize verilen her görevi başarı ile yerine getirmek mutluluğunu tüm halkımız ve ekibimizle paylaşıyorum    

fixed-whatsapp-icon