POLİTİKA

ZEYBEKCİ: DERSE Kİ LAZIMSIN... ONUN İÇİN CAN FEDA

ZEYBEKCİ: DERSE Kİ LAZIMSIN... ONUN İÇİN CAN FEDA
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi, son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programına katıldı.  Zeybekci; Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor’un “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Nihat Bey tekrar gel, tekrar geçiyorsun dümenin başına dese, ne yaparsınız?” sorusuna öyle bir cevap verdi ki….
 
ÖZEL PÖPORTAJ
Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci, Denizli Metropol’de, Metropol Gündemi programına katılarak Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor ve Haber Koordinatörü Murat Acar’ın sorularını yanıtladı.

NİHAT ZEYBEKCİ'NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Metropol Gündemi programına katılan Zeybekci, Rusya – Ukrayna savaşı ve savaşın ülke ve Denizli ekonomisine yansımaları, savaş ve beraberindeki ekonomik krizden yeni fırsatlar çıkar mı? Enflasyon nasıl kontrol altına alınır? 6 Muhalefet Partisi Liderinin buluşması; başta olmak üzere ülke ve Denizli siyaseti, iş dünyası ile ekonomi üzerine önemli açıklamalar yaptı. Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor Zeybekci’ye “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Nihat Bey tekrar gel, tekrar geçiyorsun dümenin başına dese, ne yaparsınız?” diye sordu.



Bu soru üzerine Nihat Zeybekci “2018 seçimlerine giderken aday olmayacağımı Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimde, birazcık gönül kırgınlığı demeyelim de ‘niye’ diye bir şey oluştu. Bu benim yapım ve şahsi fikrim. Zamanında eleştirdiğim bir şeydi. Birilerinin oturup kalkmaması... İlçe Başkanı,  Gençlik Kolları Başkanı, İlçe Belediye Başkanı; onların da siyasette gelmesi lazım. Siyaset kurumunu ben bir insan tüketme arenası olarak görmüyorum, insan ve siyasetçi üretme arenası olarak görüyorum. Onun için yenilenmek lazım. Bir yerden bir yere göçmek ne güzel, bir yerden bir yere varmak ne güzel. Donmadan bulanmadan akmak ne güzel. Mevlana Hazretleri söylüyor bunu. Yenilenmeye müsaade etmek, yeni gelenlerin önünü açmak lazım. Türkiye’ye vereceklerimiz, gerçekten yoruldum. Benim Bakanlık dönemim çok yoğun geçti. Uçaktan inmeden günlerim, haftalarım, aylarım geçerdi. Yenilenmeye inandığım için o dönem de dedim ki ‘Buraya kadar…’ Kendisine de arz ettim bunu. Ama dersen ki lazımsın. Can feda… Ama ben makam mevkii istemiyorum. Şu anda da o görevimizi yapmaya çalışıyoruz fikirlerimiz ve görüşlerimiz anlamında. Yeni genç arkadaşlarımızı bekliyoruz” dedi. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon