EKONOMİ

ZEYBEKCİ, DENİZLİ’YE NASIL GELDİ, İLK NEREDE ÇALIŞTI? İŞTE HİKAYESİ…

ZEYBEKCİ, DENİZLİ’YE NASIL GELDİ, İLK NEREDE ÇALIŞTI? İŞTE HİKAYESİ…
“DETGİS'in '20. Yılında 20 Duayen İş insanı” programın final bölümünde konuşan Son Ekonomi Bakanı ve Turkuaz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Zeybekci, İstanbul’da başladığı iş yaşamında Denizli’ye nasıl geldiğini ve kentteki ilk iş tecrübesini Denizli Metropol ekranında anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli’de tekstil sektörünün duayenlerinin hayatlarının anlatıldığı çok özel programın final bölümünde Son Ekonomi Bakanı ve Turkuaz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Zeybekci, iş ve özel hayatından kesitler anlattı. DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya’ya mesleğe nasıl başladığından, bugünlere nasıl geldiğine kadar birçok konuda tecrübelerini aktaran Zeybekci, İstanbul’da başladığı iş yaşamında Denizli’ye nasıl geldiğini ve kentteki ilk iş tecrübesini Denizli Metropol ekranında anlattı.



Zeybekci “İstanbul’da öğrencilik yıllarımda, 3,5 yıl tekstil ve hazır giyim ihracatı ile ilgili çalışmalarım oldu. Sonra İngiltere’ye gidip geldikten sonra, Demirören Grup’ta otomotiv parçaları sektöründe görev yaptım. Şu anda içinde olduğumuz otomotiv işine de yatkınım. Tekstile başlamam böyle oldu. Sonra İngiltere, ardından askerlik geldi. 8 aylık askerliğimde bir kaza geçirdim. 30 günü hastanede geçti. İstanbul Kağıthane’de bir yağışlı günde nöbet değişimi sırasında kaza geçirdik. 45 gün hava değişimi. Ben Denizli’ye geldim. Demirören’de çalışmaya devam ediyorum bu arada. Besalet Bey ile tanışıklığımız öğrencilik yıllarımda dış ticaret sermaye şirketinden geliyor. 88 yılında bizi Denizli’ye davet etti. Küçüker Tekstil’de Besalet Bey’i ziyaretim sırasında bana bir teklifte bulundu. Şöyle bir teklif. İstanbul’da ben o zamanın parasıyla 2 milyon 700 bin lira alırken, Besalet bey “Sana 750 lira veririm. Üç ay birbirimizi deneyelim. 3 ay sonra birbirimizden memnunsak para problem olmaz” dedi. Ben güldüm geçtim. “Olmaz” dedim” ifadelerini kullandı.



İşiyle ilgili sonraki dönemde yaşadıklarını da aktaran Zeybekci Denizli’ye geliş hikayesini de anlattı. Zeybekci “Besalet Bey ile bu görüşmemizin sonrasında İstanbul’a geri döndüm.  Hava değişimi ve askerlik bitti. Bir hafta sonuydu. Cumartesi günü. İstanbul’da hiç akrabam yok. Sadece okul arkadaşlarım var. Nişanlıyım. Evleneceğim. Eşimi İstanbul’a getireceğim. Bakırköy’deyim. Postanenin önündeyim. Yalnızlık beni o gün çok sıktı. Kendi kendime “Nihat kendin buraya geldin. Yarın çoluk çocuk geleceksin. Kapısını çalacağın kimsen yok. Arkadaşların var ama can dediğin aile dediğin kimsen yok” dedim. O olay benim için çok önemlidir Bakırköy Postanesi. Postaneden içeri girdim. O zamanlar jetonlar var. Büyük jeton var sarı şehirlerarası konuşabiliyorsun. Bir jeton alıp arayacağım Besalet Bey’i eğer telefona çıkarsa, şartlarını kabul ettiğimi söyleyeceğim. Attım jetonu çevirdim numarayı. Açtı “Buyurun ben Besalet” dedi. Ben dedim nasip böyleymiş demek ki. Kabul ettim “evet” dedim ve geldim Denizli’ye. İstanbul’da aldığım maaşın 5’te biriydi aldığım.  Üç ay sonra “Ben sizden memnunum” dedim. O da “Bende senden memnunum” dedi. Bir daha da para konuşmadık. Denizli’de birçok firmanın okuludur Küçüker. Çok doğurgan, çok derin bir okuldur orası. Çok başarılı mezuniyetleri vardır.  Bize de böyle bir imkan oldu” dedi.

NİHAT ZEYBEKCİ’NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon