EKONOMİ

DENİZLİLİ SANAYİCİNİN EN BÜYÜK SORUNU BU?

DENİZLİLİ SANAYİCİNİN EN BÜYÜK SORUNU BU?
Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İş İnsanı Selim Kasapoğlu, Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programına katılarak, kentte tüm ihracat sektörlerinin yaşadığı en önemli problemi açıkladı ve etkilerini anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İş İnsanı Selim Kasapoğlu, programda Denizli Metropol Haber Koordinatörü Murat Acar’ın “Üç ay önce Denizli’deki ihracatçıların hammadde konusunda sıkıntılar yaşayacağını o dönem yaptığımız programda ön görmüştünüz. Bugün gelinen noktada Denizli’de ihracatçıları çok ilgilendiren hammadde fiyat artışındaki son durum ve sektöre yansımaları nedir?” sorusuna yanıt verdi.



Kasapoğlu “Hammadde krizi sadece tekstilde değil, diğer sektörlerde de hissediliyor. Büyük problem haline geldi. Özellikle plastik sektöründe, daha etkin bir kriz var. Demir çelikte hammadde fiyatları artmış durumda. Pamuk ve iplik fiyatların da son iki haftada az da olsa gerileme başladı. Tekstil önümüzdeki günlerde bu krizi daha az hissetmeye başlar diye düşünüyorum. Diğer sektörlerde durum biraz daha sıkıntılı gözüküyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önümüzdeki hafta konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı olacak. Denizli’den de katılan arkadaşlar olacak. Denizli’deki sıkıntıları aktaracaklar.  Dünyada tedarik zincirinde pandemi ile birlikte bir kırılma oldu. Konteyner bulunamıyor. Bazı ülkeler boş konteynerlerini vermek istemiyor, dolu göndermek istiyor. Bu durum konteyner krizini arttırıyor. Bir çalkantı var. Dünyanın bazı yerlerinde üretimler dururken, bazı yerlerde arttı. Otomotiv sektöründe de sıkıntılar olduğunu duyuyoruz. Denizli Sanayi Odası ve ülke olarak şu an yapabilecek bir şey yok. Süreçleri takip ediyoruz. Çok ilginç zamanlardan geçiyoruz. Ön göremediğimiz anlar yaşıyoruz. Bazı şeyleri değerlendirmek için pandeminin azalması, bitmesi ve normalleşmelerin artmasını beklemek durumundayız. Sanayicinin yapacağı tek şey bu hammadde krizini takip etmek olacaktır” diye konuştu.  

DSO BAŞKAN YARDIMCISI SELİM KASAPOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon