EKONOMİ

YURT DIŞI HARÇ ÜCRETİ DEĞİŞTİ

YURT DIŞI HARÇ ÜCRETİ DEĞİŞTİ
Yurt dışına çıkacak Türk vatandaşları, bu geceden itibaren 500 lira harç ücreti ödeyecek. Yeni tutar, 12 Ağustos’tan önce de yatırılabilecek.

Yurt dışına çıkacak Türk vatandaşları için geçerli olan çıkış harcı, bu geceden itibaren 150 liradan 500 liraya yükseldi. Yeni düzenleme, 2 Ağustos’ta Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren "Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında hayata geçirildi. Bu düzenleme ile birlikte yurt dışına çıkış harcı her yıl değerleme oranına göre artırılacak. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından belirlenen 10 günlük süre sona erdi ve yeni harç ücreti, 12 Ağustos 00.00 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yeni harç ücreti, gece yarısından sonra geçerli olacak. Ancak yetkililer, sınır kapılarında mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların harç ücretini 12 Ağustos'tan önce ödeme imkanı bulunduğunu belirtti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00'dan itibaren yapılacak yurt dışı çıkışlar için bu tarihten önce vergi dairelerinden veya Dijital Vergi Dairesi’nin web uygulaması üzerinden 500 lira tutarındaki harç ödemesi gerçekleştirilebilecektir” denildi.

Yurt dışına çıkış yapacak olan Türk vatandaşları, dün gece saat 23.59’a kadar eski harç ücreti olan 150 lirayı öderken, 12 Ağustos Pazartesi saat 00.00’dan itibaren ise yeni harç ücreti olan 500 lirayı ödemek zorunda kalacaklar.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon