EKONOMİ

ALTERNATİF YATIRIM FONLARININ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI NE AŞAMADA?

ALTERNATİF YATIRIM FONLARININ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI NE AŞAMADA?
283 milyar TL büyüklüğe ulaşan alternatif yatırım fonları sektöründe beklentiler arttı. Alternatif yatırım fonlarının ülke ekonomisine katkısı ne aşamada? Haberimizde…

Küresel çapta merkez bankalarının yılın son çeyreğinde başlayacak faiz indirimlerinin girişim sermayesi yatırımlarını yeni rekor seviyelere taşıması bekleniyor. Gayrimenkul yatırım fonları piyasasında ise, fonların proje yapabilmesinin önünü açan düzenleme sonrası hareketliliğin artacağı değerlendiriliyor.

Pandemi sonrası yüksek enflasyonla mücadelede merkez bankalarının ortaya koyduğu yüksek faiz döneminin sonuna yaklaşılması, alternatif yatırım fonu sektöründe beklentileri artırdı. Girişim sermayesi yatırım fonları (GSYF) ve gayrimenkul yatırım fonları (GYF) olmak üzere iki amiral gemisi bulunan alternatif yatırım fonları, Türkiye ekonomisi için ayrı bir önem taşıyor.

Küresel çapta 2022’de 694 milyar doları aşarak zirve yaptıktan sonra düşüşe geçen girişim sermayesi yatırımlarının, yılın son çeyreğinde başlaması beklenen faiz indirimleriyle tekrar yeni zirvelere yönelmesi bekleniyor. Bu da önümüzdeki dönemde değeri 1 milyar doların üzerinde yeni unicorn şirketlerin sayısının artmasını, şirketlerin daha da büyümesiyle ekonomiye olan katkının artmasını sağlayacak.

Diğer taraftan yüksek faizler nedeniyle konuta erişimin zorlaştığı dönemde önemli bir alternatif haline gelen gayrimenkul yatırım fonları, SPK’nın yeni düzenlemesiyle önümüzdeki dönemde konut projelerini de gerçekleştirebilecek. Bu da sektörün büyümesini hızlandıracak.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon