EKONOMİ

YÜKSEK ENFLASYONA KARŞI NASIL BİR YOL İZLENMELİ?

YÜKSEK ENFLASYONA KARŞI NASIL BİR YOL İZLENMELİ?
Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Ersan Öz, Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi ve Türkiye’nin yüksek enflasyon karşısında nasıl bir yol haritası belirlemesi gerektiğini açıkladı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Yıllık enflasyon yüzde 61,14 seviyesini görerek 20 yılın zirvesini yeniledi. Mart ayında en yüksek artış akaryakıt ürünlerindeki zamların etkisiyle ulaştırmada yaşandı. Ulaştırmanın ardından gıda en yüksek enflasyona sahip ana grup oldu.

ERSAN ÖZ'ÜN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren ve Türkiye’nin yüksek enflasyon karşısında nasıl bir yol haritası belirlemesi gerektiğini açıklayan Ekonomist Prof. Dr. Ersan Öz, Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulundu.

Öz “Rakamları kontrol edilebilir olarak göremiyoruz. Tedarik zinciri düzelirse kontrol edilebilir. Tedarik zincirinin düzelmesi Rusya - Ukrayna arasında devam eden savaşın sonra ermesine bağlı. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının aşağı yönlü inmesine bağlı. Rusya, Avrupa ülkelerine ruble ile alışveriş şartı getirdi. Yaptırımlar Rusya ekonomisini kötü etkiledi. Enflasyon gerçekten çok yüksek. Gerilimler ve tedarik zincirinin düzelmemesi bizi olumsuz etkileyecek. Ülkeler ve insanlar tasarrufa yönelmeli. Arnavutluk her ayın ilk Pazar gününü taşıtsız gün olarak ilan etti. Hollanda kamu kurumlarında ısıyı iki derece düşürdü. Bizde bunları hızlıca düşünmeliyiz. Kalıcı etkiler için hem tedarik zincirinin düzelmesi hem de Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bitmesi, bitirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon