EKONOMİ

YILIN İLK KURU ÜZÜMÜNE REKOR FİYAT

YILIN İLK KURU ÜZÜMÜNE REKOR FİYAT
Manisa Çekirdeksiz Sultani Üzümde 2024-2025 sezonunun açılışı ve geleneksel ilk kuru üzüm alım töreni gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi ilk kuru üzüm açık artırma usulü sembolik olarak rekor bir fiyat olan 5 bin 100 TL’den TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç aracılığıyla Manisa Ticaret Borsası tarafından alındı.

Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, TBMM 22. Dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, daire ve kurum müdürleri ile üreticiler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından sezonun ilk kuru üzümü yapılan açık artırma ile alındı. Bülent Arınç tarafından kilosu 250 TL’den verilen fiyatla açık artırma Manisa Ticaret Borsası tarafından Bülent Arınç aracılığıyla verilen 5 bin 100 TL’den sembolik olarak rekor bir fiyattan alındı. İlk kuru üzümü Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağıçobanisa Mahallesinde yetiştiren ve 50 Kilogram olarak borsaya getiren üretici Yasin Akay’a altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Üretici Akay çok mutlu olduğunu ve bu sezon kuru üzümde 200 TL fiyat beklentisi içinde olduklarını belirterek daha aşağısının üreticiyi zor durumda bırakacağını belirtti.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon