YAŞAM-GÜNCEL

YENİ İÇKİLİ YER BÖLGELERİ BELLİ OLDU. SAYI ARTTI MI? AZALDI MI?

YENİ İÇKİLİ YER BÖLGELERİ BELLİ OLDU. SAYI ARTTI MI? AZALDI MI?
Denizli’de yeni içkili yer bölgeleri belli oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce aldığı Beltaş'a ait üç tesisin içkili yer bölgesi ilan edilmesi kararına yönelik Denizli İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararındaki gerekçeyi dikkate alarak 3 işletmenin etrafındaki bazı parselleri içkili yer bölgesi ilan etti. 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısının 2. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de içkili yer bölgelerinin belirlenmesiydi. Belediye Meclisinin daha önce belediye şirketi Beltaş'a ait 3 işletmenin bulunduğu alanın içkili yer bölgesi ilan edilmesi yönündeki kararının iptali için açılan davada Denizli İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararı vermişti.



Belediye Meclisinin geçen hafta yapılan ağustos ayı ilk oturumunda konu gündeme gelmiş ve Başkan Nuri Çavuşoğlu, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının gerekçesine değinerek, “Kamuoyunda ruhsatların iptal edildiğine dair bir algı var. Şu anda yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. İşin acı tarafı bu davayı açan arkadaşlar bir süre sonra vicdan azabı duyabilirler. Biz Denizli’de 3 nokta yeri, sosyal hayatın renklenmesi ve farklı sosyal yaşam tarzlarını benimseyen insanların ortak yaşayabilmesi amacıyla belirlemiştik. Yürütmeyi durdurma kararı Büyükşehir sorumluluğunda olan 3 noktada bu anlamda bir karar almışsınız. Aldığınız karar yetmez, şehrin birçok yerine alkollü bölge olarak almanız gerekir demiş. Amacımız bir bölgeyi ruhsatlı, içkili bölge haline getirmek değil. Sadece bize bu anlamda belediyenin imkânlarından herkesin müşterek paylaşabileceği bir yaşam tarzını belirtmekti. Ama maalesef mahkeme kararı ile bunun dışına çıkmak zorunda kalacağız. Bu anlamda da hala davayı açan arkadaşlarımız geç kalmış değiller.  Bu davadan vazgeçerlerse Denizli’de 3 noktada alkollü mekân olacak. Vazgeçmezlerse meclisin takdiri ile 300 yere vermek zorunda kalacağız” ifadelerini kullanmıştı.



İkinci birleşimde Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun 3 tesis ile etrafındaki bazı parsellerin de içkili yer bölgesi ilan edilmesi yönündeki önergesi görüşüldü, Gerzele Mahallesi Değirmen Kafe adresi ve çevresi, Kınıklı Mahallesinde faaliyet gösteren sosyal tesis çevresindeki 2 parsel ile Mehmetçik Mahallesinde faaliyet gösteren Beyaz Kafe ile çevresindeki 4 parselden oluşan alanların içkili yer bölgesi tespit edilmesi değerlendirildi.



Komisyonda oy birliği ile kabul edildiği belirtilen konuyla ilgili işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin içkili yer bölgesi tespiti başlıklı maddesine göre Büyükşehir Belediye Meclisinin bu yerleri tespit ettiği, Pamukkale Kaymakamlığından olumsuz bir görüş bildirilmediği ifade edilerek, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden hukuk komisyonunun kararı oylandı. Yapılan oylamada, Ak Parti ve MHP'li 12 üye ret oyu verirken, CHP'li üyelerin oylarıyla önerge kabul edildi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı neticesinde bu kararı aldıklarını belirterek "Gördüğünüz şekilde her birine en fazla bir ya da iki yer bağlayarak bu kararı verdik. Amacımız alkol ruhsatı vermek değil, Denizli Büyükşehir Belediyesine ait tesislerden herkesin ortak ve eşit şekilde faydalanabileceği bir sistemi kurmaktır. Bunun da bir kez daha altının çizilmesini istiyorum. Geçen mecliste söylenen 'isteseydik 300 yere alkol ruhsatı verebilirdik' cümlesi bir ironiydi, arkadaşlarımız farklı anlamış. En fazla 1-2 yeri bağlayarak mahkemenin kararına uymaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon