EKONOMİ

YAVUZÇEHRE TEKSTİL, ŞİDDET MAĞDURU KADINLARI EMEKLE İYİLEŞTİRDİ

YAVUZÇEHRE TEKSTİL, ŞİDDET MAĞDURU KADINLARI EMEKLE İYİLEŞTİRDİ
Yavuzçehre Tekstil, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği İnsana Değer Ödülleri’nde fark yaratan KOBİ Uygulama Kategorisinde Emekle İyileşmek projesiyle başarı ödülü aldı. Yavuzçehre Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Ekin Uluışık, şiddet mağduru kadınlara eğitim vererek istihdam edilmelerini içeren projeyi üretim yaptıkları tüm illerde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
 

Çalışan deneyimi ve mutluluğunu, sürdürülebilir iş yapma modellerini, toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmayı, doğaya saygıyı odağına alan Yavuzçehre Tekstil,  hayata geçirdiği projelerle fark yaratmaya devam ediyor. 1994 yılında ham yuvarlak örme kumaş üreticisi olarak başladığı yolculuğuna, hazır giyim markası Tiburon, çocuk giyim markası Small Society ile devam eden,  toplam 2,5 milyon adet üretim kapasitesi ile dünyanın önde gelen markalarına üretim yapan Yavuzçehre Tekstil, ilk kez katıldığı Türkiye İnsan Yönetimi Derneği İnsana Değer Ödülleri’nde fark yaratan KOBİ Uygulama Kategorisinde Emekle İyileşmek projesiyle başarı ödülü aldı.



EMEKLE İYİLEŞTİLER
Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında WWF Türkiyenin Menderes Havzası ıslahı projesinin katılımcısı olan, Tekstilde Mülteci Kadınlar, Kanser Erken Tanı, Ücret Yönetim Sistemi projelerini hayata geçiren, İş'te Eşit Kadın sertifikası alan,  Great Place to Work Enstitüsü'nün anketinde Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesine giren  Yavuzçehre Tekstil, şiddet mağduru kadınları emekle iyileştirerek ödülün sahibi oldu.

MESLEKİ EĞİTİM ALIP, İSTİHDAM EDİLDİLER
Proje hakkında bilgi veren Yavuzçehre Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Ekin  Uluışık “İnsana Değer Ödülleri’nde katıldığımız ilk yıl  ödül almaktan dolayı çok mutluyuz. Emekle İyileşmek projemizi Halk Eğitim, İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi paydaşlarımızın da katkısıyla hayata geçirdik. Şirketimiz bünyesinde şiddet mağduru kadınlar için bir mesleki eğitim hattı kurduk. Mesleki tecrübesi olmayan kadınlara 8 hafta boyunca kumaş teknik bilgisi, dikiş makinesi kullanımı gibi hem teknik, hem uygulamalı eğitimler verildi.  Denizli OSB’de yer alan fabrikamızdaki kurs alanına ücretsiz ulaşım ve kursiyerlere ücretsiz yemek imkanı sağladık. Kursa katılan tüm kadınlara İşkur tarafından sosyal güvenlik primi desteği ve günlük ücret desteği verildi.  Mesleki eğitimleri sonunda şiddet mağduru kadınları bünyemizde istihdam ettik. Şimdiki hedefimiz üretim yaptığımız tüm illerde bu projeyi yaygınlaştırmak ve bu sayede şiddet mağduru daha fazla kadını istihdama kazandırmak.  Yavuzçehre Tekstil olarak, emeğin iyileştirici gücüne inanıyoruz. Projemizle iyileşen ve güçlenen her bir kadının öyküsü bu yolculukta bize ilham olmaya devam ediyor” dedi.



KADINLARIN YAŞAMIN HER ALANINA
KATILIMI İÇİN 6 TEMEL ÇALIŞMA ALANI BELİRLENDİ
Şirket olarak kadınların yaşamın her alanına katılımını desteklediklerini, bu amaçla altı temel çalışma alanı belirlediklerini söyleyen Uluışık, “Kadınların kayıtlı işgücüne katılımlarını sağlamak, kadın çalışan sayısını arttırmak, karar alma süreçlerine katılımını sağlamak için kadın yönetici oranını arttırmak, kadınların ekonomik güçlenmesine katkı sağlamak; bu amaçla eşit işe eşit ücret politikasını uygulamak , kadına karşı şiddete son vermek; barış ve güvenlik süreçlerinin her aşamasına kadınların katılımını sağlamak ve kadınların toplumsal hayata ve dolayısıyla istihdama katılımını engelleyen başta toplumsal önyargılar ve muhafazakâr politikalara karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayan faaliyetleri şirket yönetim süreçlerinin merkezine yerleştirmek için çalışmalar yapıyor ve projeler üretiyoruz” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon