EKONOMİ

ÜNLÜ MODACI NUR KARAATA UĞURLU; MARKASINI NASIL YARATTI?

ÜNLÜ MODACI NUR KARAATA UĞURLU; MARKASINI NASIL YARATTI?
Metropol Kadınlar programına konuk olan Ünlü Modacı Nur Karaata Uğurlu, kendi markası olan Nur Karaata Swimwear’ın nasıl ortaya çıktığını canlı yayında anlattı.

ÖZEL HABER
Metropol Kadınlar programının bu haftaki konuğu Suudi Presleri giydiren Ünlü Modacı İş İnsanı Nur Karaata Uğurlu’ydu. Programda Şule Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Nur Karaata Uğurlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde İç Mimarlık okuduktan sonra kendi hazırlayıp sunduğu TV programları, blog ve gazete yazılarıyla moda dünyasına adımını attı. Bir dönem Unspoken Magazin Genel Yayın Yönetmenliği de yapan Uğurlu,  alışveriş sitesi Nunu’s Closet’i kurdu. London College of Fashion’da aldığı mayo ve iç giyim eğitiminin ardından 2015 yılında kurduğu mayo markası Nur Karaata Swimwear, bugün 30’un üzerinde offline ve online satış noktasına sahip.

NUR KARAATA UĞURLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Metropol Kadınlar programına konuk olan Nur Karaata Uğurlu, mayo markası Nur Karaata Swimwear’ın nasıl ortaya çıktığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uğurlu “Markayı kurarken ilk olarak kime hitap edeceğini belirledik. Kaç yaşa hitap edeceğiz? Mezun olduktan bir yıl sonra kendi markamı yarattım. İlk olarak plaj giyimle başladım. Ben çok seviyorum mayoyu. Bundan bu olmaz mı, bu kumaştan ben bunu yapamaz mıyım, neden olmasın? gibi sorular karşımıza çıktı. Bizde bunun üzerine kafa yorduk. Bu iş bir cesaret işi. Nur Karaata markası işte bu şekilde ortaya çıktı. Kumaş tedarikçilerimiz de şok yaşadı. Onur duydular. Kendi ürünleri çok güzel platformlarda satışa sunuldu. Onlarda mutlu oldu. Moda detaylı ve zor bir iş. Yaptıktan sonrada çok rahat bir iş. Bizde; abartmıyorum 400 adet moda kalıbı olabilir. Kalıplara çok zaman harcadık. Öyle yıllardan, koleksiyonu iki haftada biten dönemlere geldik.  Bunların hepsinin başında tabi ki emek geliyor” diye konuştu.
Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon