EKONOMİ

TURİZMCİ İŞ İNSANINDAN SEKTÖRE ATILACAK GENÇLERE TAVSİYELER

TURİZMCİ İŞ İNSANINDAN SEKTÖRE ATILACAK GENÇLERE TAVSİYELER
Metropol TV’de Metropol Kadınlar programına konuk olan Turizmci Seher Gökçe, turizm sektörüne atılmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu. Ne yapmalılar? Kariyer yolculuklarında neye dikkat etmeliler?

ÖZEL HABER
Metropol TV’de Metropol Kadınlar programına konuk olan Turizmci Seher Gökçe, turizm sektörüne atılmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu.

Gökçe; “Bazen isteyerek bazen bu bölümü okuyarak bazen de başka bölümlerden geçerek gelen çok arkadaşımız var. Bende bunlardan bir örneğim aslında. Ama hani bu işe baş koyduğunuzda ve aslında bu yolda yürümeye başladığınızda siz kendinizin farkına varıyorsunuz. Yani ben neyi ne kadar yapabiliyorum ama ben bunu da çok iyi yapabiliyormuşum diye. Bu işe başladıklarında kendilerine inansınlar. Çünkü çok fazla tedirginlik oluyor yeni nesilde korku çok fazla. Biz hani baktığımızda bireyselde de onu kırmaya gayret ediyoruz yani aileden gelen bir tutukluk olabiliyor, arkadaş çevresinden gelen bir baskı olabiliyor onu aşamamış olabiliyor, ergenlik döneminde. Bu iş hayatına da sirayet ediyor. Bizim en fazla üstünde durduğumuz konulardan biri özgüvendir çünkü onu hissettiğinizde karşıdaki misafir de yöneticinizde bunu hissediyor. Maalesef emek harcamadan hiçbir yerde olmadığı gibi bizim sektörde de ilerleme olmuyor. Bunların bilincinde olarak işe başlamaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü özellikle ben turizmcilerle bir araya geldiğimde gelecek meslektaşlarımla hep şunu görüyorum bir an evvel yönetici olmak ya da bir an evvel bir departman müdür olmak istiyorlar. Kırılımları görmeden oralarda çalışmadan o farkındalığa varmak mümkün değil. Çünkü bu bir deneyim deneyim süreci. Deneyimle birlikte bilgi bilgiyle birlikte ilerleme oluyor”  diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon