EKONOMİ

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE HAMMADDE VE TALEP SIKINTISI

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE HAMMADDE VE TALEP SIKINTISI
Pandeminin ardından yaşanan savaş tüm piyasaları alt üst ederken, birçok sektör hammadde krizi yaşıyor. Bu sektörlere pamuk fiyatlarındaki artışla birlikte tekstil sektörü de eklendi. Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, hammadde ve beraberindeki talep sıkıntısı ile ilgili Denizli Metropol’e konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Savaş tüm sektörleri etkiliyor. Özellikle son dönemde Denizli’deki bakır ve kablo sektöründe ciddi bir hammadde krizi yaşanırken, benzer bir sıkıntının tekstil sektöründe de yaşanması bekleniyor. Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, hammadde ve talep sıkıntısı ile ilgili Denizli Metropol’e konuştu.

SELİM KASAPOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu “Bütün Dünyada pandemi, arkasından yaşanan lojistikteki sıkıntılar, hammadde krizi ve savaş derken, bugünlere geldik. Her yeni günümüz bir önceki günden daha zor ve daha öngörülemez bir şekilde ilerlemeye başladı. Bugünlerde pamukta oldukça hareketlilik var. Pamuk endeksi 130’u geçmiş durumda. Bu özellikle tekstil sektöründe hammadde anlamında büyük sıkıntı demek. Hammadde fiyatları tekrar yükselecek. Talep kısmında ciddi sıkıntılar var. Pandemi ile yaşadığımız sıkıntılar, savaşla birlikte daha ileri bir boyuta taşındı. Rusya ve Ukrayna’nın savaş halinde olması, buradaki insanların tüketimden uzaklaşması bütün piyasaları alt üst etti. Tekstil sektöründe yükselen hammadde fiyatları ve karşılığı olmayan taleple bu süreci nasıl yöneteceğimizi bilemez olduk. Herhangi bir öngörüde bulunamıyoruz. Bur hafta bir haftaya uymuyor. Doğal gaz fiyatları ile ilgili Nisan ayında artış bekleniyor. Tek beklentimiz savaşın bitmesi bütün dünyayı ve Türkiye’yi rahatlatacaktır” diye konuştu.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon