EKONOMİ

SÜRPRİZ KARAR İLERLEYEN GÜNLERDE SANAYİCİYE SIKINTI YARATACAK

SÜRPRİZ KARAR İLERLEYEN GÜNLERDE SANAYİCİYE SIKINTI YARATACAK
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Kararı Beysu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alican Beyazsu, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Beyazsu “Çok ciddi bir sürpriz oldu. Bu sürpriz ilerleyen günlerde bizler için sıkıntı yaratacak” diye konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Ekonomistler bu ay da faizde değişikliğe gidilmesini beklemiyordu. Merkez Bankası Eylül 2021'de faiz indirimlerine başlamış, politika faizi 4 ayda 500 puan düşürülerek yüzde 19'dan yüzde 14'e çekilmişti.

ALİCAN BEYAZSU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kararı Beysu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alican Beyazsu, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Beyazsu “Karar bizim için sürpriz oldu. Kimse böyle bir karar beklemiyordu. Şu an piyasada düşük faizle kredi bulmak neredeyse imkansız. Piyasada yüzde 50 civarında faizle kredi buluyorsunuz. Merkez Bankası’nın yaptığı bu hamle çok sıkıntılı. Piyasalarda olumsuz etki yaratacaktır. Bundan sonra dövizin yükselmesi bekleniyor. Türkiye’deki tüm ekonomistler faizin sabit tutulmasını bekliyordu. Çok ciddi bir sürpriz oldu. Bu sürpriz ilerleyen günlerde bizler için sıkıntı yaratacak” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon