EKONOMİ

SEKTÖRDE HIZLI BİR FRENLEME VAR

SEKTÖRDE HIZLI BİR FRENLEME VAR
Doğal Taş ve Maden Sektörleri İstişare Toplantısı’nda Metropol TV’ye açıklamada bulunan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Maden Yönetim Kurulu Başkanı Samet Gündüz, doğal taş ve maden sektöründe Kurban Bayramı sonrası hızlı bir frenleme yaşandığını belirterek, “Bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Maden Yönetim Kurulu Başkanı Samet Gündüz, doğal taş ve maden sektöründe Kurban Bayramı sonrası hızlı bir frenleme yaşandığını söyledi.

Gündüz “Kurban bayramı sonrası sektörümüzde hızlı bir frenleme oldu. Küçük parça malzeme üretenlerin durumu zor. Alımlar yok. Avrupa ülkelerinde erken tatile girildi. ABD’den de talep yok. Çin’e blok satanların işleri pandemiden bu yana kötü. Umarım en kısa zamanda bu resesyon sorunu çözülür diye düşünüyorum. Bu sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sorunu. Gelişmekte olan ülkeler inşaat sektörüne verdikleri kredileri durduruyor. Yapı sektörü durunca bizim sektörde direk etkileniyor. Bir belirsizlik var. Umarım bu belirsizlik bir an önce biter ve üretmeye ihraç etmeye devam ederiz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon