ÇAL

SUDAN KOYUN GEÇİRME VE ÇOBAN BAYRAMI 28-29 AĞUSTOS’TA

SUDAN KOYUN GEÇİRME VE ÇOBAN BAYRAMI 28-29 AĞUSTOS’TA
Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesinde 8 Asırdır sürdürülen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğinin tanıtımı için kortej yürüyüşü düzenlendi. Kınalı koçlarla yapılan yürüyüşe Denizlililer büyük ilgi gösterdi. Etkinlik 28 – 29 Ağustos’ta…

Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ve bu yıl 848.’ncisi düzenlenecek olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması, 28-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Çal Belediyesi'nin düzenlediği UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine aldığı etkinliğin tanıtımı için Bayramyeri’nden, Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.



28-29 Ağustos’ta yapılacak etkinliğe dikkat çekmek için yapılan yürüyüşe Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, belediye meclis üyeleri, ilçedeki çeşitli sivil toplum temsilcileri, çobanlar ve vatandaşlar katıldı.



Yürüyüşe Bayramyeri Meydanından başlayan vatandaşlar, kınalı koçları ve kangal köpekleri ile Delikliçınar Meydanına kadar yürüdü. Kınalı Koçları ve kangal köpeklerini gören çevredeki vatandaşlar, telefonlarına sarılarak, öz çekim yaptı.



Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan yaptığı açıklamada “Bu sene 848’incisini yapacak olduğumuz, Sudan Koyun Geçirme etkinliklerimize inşallah 28-29 Ağustos tarihlerinde başlıyoruz. Her YIL olduğu gibi bu yıl da panayır havasında geçecek. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl eğlence yapmayacağız. Çoban arkadaşlarımızın isteği üzerine ödül paraları da dahil olmak üzere gelirler Antalya ve Muğla’da hayvanlarını kaybeden çobanlara, yörük kardeşlerimize gönderilecek” dedi.



Başkan Akcan “Bu geleneği buraya kadar getiren herkese çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde inşallah, bütün geçmişi de yad ederekten, gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak, hep birlikte, gönül gönüle vererek bu toprakları bize emanet eden atalarımızı da anarak etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Tüm Denizli halkını ‘Sudan Koyun Geçirme’ etkinliklerine davet ediyorum” dedi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE BAŞKAN AKCAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon