EKONOMİ

SANAYİCİLER ENERJİ YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERECEKTİR

SANAYİCİLER ENERJİ YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERECEKTİR
Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50 zam geldi. Zam kararını enerji sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çeken Erikoğlu Endüstri Holding’in Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Özer Erikoğlu, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Erikoğlu, zamların ihracatta rekabeti azalttığını belirtirken, devletin yeterli alt yapıyı sağlamasıyla sanayicilerin enerji yatırımlarına ağırlık vereceğine olan inancını aktardı…

ÖZEL RÖPORTAJ
1 Eylül 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektriğe; mesken ve tarımsal faaliyetlerde yüzde 20, kamu ve özel sektörde yüzde 30 sanayide ise yüzde 50 zam geldi. Zam kararını Erikoğlu Endüstri Holding’in Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Özer Erikoğlu, Metropol TV’ye değerlendirdi.

ÖZER ERİKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Özer Erikoğlu “Dünyada bir enerji açığı var. Türkiye’ye de bu durum yansıyor. Yapılan zamlarda bunun göstergesi. Önümüzdeki aylarda da zam bekliyoruz. Sanayiciler olarak burada üretim maliyetleri elektrik ve doğal gaza çok bağlı olduğu için ürünlerimize zam yapmak zorunda kalıyoruz. Tabi yapabildiğimiz kadar. Pek de mümkün olmuyor. Özellikle ihracatta rekabetçi fiyatlarımızı bu zamlarla kaybediyoruz. Zamlar ve enerji açığına karşı sanayiciler, GES yatırımlarına rağbet gösterdiler. Ancak altyapısal sorunlardan dolayı bazı yatırımlar durdu, bazıları askıya alındı. Özellikle geçtiğimiz günlerde çıkan tebliğde askıya alınmada etkili oldu. Devlet gerekli alt yapıyı sağlarsa, sanayicilerimizin çok ilgi duyduğu GES ve Yenilenebilir Enerji yatırımlarına ağırlık vererek, enerji açığını kapatacaklarını ve maliyetlerini düşüreceklerine inanıyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon