EKONOMİ

ENERJİ TASARRUFU İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ENERJİ TASARRUFU İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Elektrik zammı sonrası sanayici ne yapacak? Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50 zam geldi. Zam kararını Uğurlular Tekstil Genel Müdürü Ömer Karaokur, Metropol TV'ye özel değerlendirdi. Karaokur, enerjiyi daha verimli ve tasarruflu kullanmak adına yapacakları çalışmaları anlattı.

ÖZEL RÖPORTAJ
1 Eylül 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektriğe; mesken ve tarımsal faaliyetlerde yüzde 20, kamu ve özel sektörde yüzde 30 sanayide ise yüzde 50 zam geldi. Zam kararını Uğurlular Tekstil Genel Müdürü Ömer Karaokur, Metropol TV'ye değerlendirdi.

ÖMER KARAOKUR'UN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Ömer Karaokur "Enerji maliyetleri, üretim maliyetleri içerisinde çok büyük bir paya sahip. Mevcut zamlar etkin bir enerji yönetiminin gerekliliğini bir kez daha göstermiştir. Bu kapsamda enerji yönetim politikamızı sahip olduğumuz TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standartlarına uygun bir şekilde yürütüyoruz. Ayrıca enerji verimliliğini ve tasarrufunu sağlamaya yönelik çeşitli enerji etütleri yapmayı planlamaktayız. Spesifik enerji tüketimlerimizi hesaplayarak, yeni nesil ve üretimde verimliliği arttırıcı makine kullanımı ile enerji maliyetlerimizi düşürmeyi hedeflemekteyiz. Çalışanlarımızın da bireysel sorumluluklarının farkında olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Sürdürülebilir büyüme odaklı bir üretim anlayışına sahibiz. 2017 yılında fabrikamızın çatısına konumlandırdığımız güneş panelleri ile temiz ve ucuz enerji üretimi gerçekleştiriyoruz. Yeni fabrikamızda da yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon