EKONOMİ

SANAYİ ŞEHRİ DENİZLİ’DE ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK

SANAYİ ŞEHRİ DENİZLİ’DE ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK
“Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi” projesinin sözleşme imza töreninin ardından Denizli Metropol’e açıklamalarda bulunan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan “Projeyle sanayi şehri Denizli’de çok önemli bir adım attık. Şehirler artık daha fazla sanayileşmeli. Bu da bu tür projelerle olacak” diye konuştu.

ÖZEL HABER
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA’nın “2021 Yılı Güdümlü Proje Desteği” kapsamında destek almaya hak kazanan ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi” projesinin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.



Denizli OSB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninin ardından Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulunan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan “Denizli son zamanlarda hem Avrupa Birliği hem GEKA, hem de Sanayi Bakanlığımızdan hak kazanarak projeleri sonuçlandırıyor. Bugün bunlardan birini gerçekleştirdik. Projenin ortaklarındanız. Bu projenin asıl önemi şu: Mesleklere teknik insan yetiştirmekten ziyade öğrencilerin gelip burada hangi alana ilgiliyse, o alanla alakalı kurslar alabilmesi ve test aşamalarını da burada yapacak olmasıdır. Burada eğitim alan arkadaşlarımız buradan eğitim alıp gittiği an sanayiye katkı sağlayacak durumda olacak. Özellikle Denizli gibi sanayi şehrinde bu adımı atmak çok önemli. Şehirler artık daha fazla sanayileşmeli. Üniversitenin ve diğer odaların de sanayi ile iş birliği içinde olması da sonuca gitme anlamında önemli. Denizli’de olmayan sektörlere de adım atmamız açısından Teknik Tekstil Merkezimizi kurduk. Bunu da çok önemsiyoruz. Son 1 yılda 100 milyon TL civarında ek kaynak ve ek projelerle destek sağlayacağız. İhracatımızı arttırmak anlamında çaba ve gayret sarf ediyoruz. Emeği geçen her kuruma çok teşekkürler” diye konuştu.

UĞUR ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon