EKONOMİ

RESESYON SONRASI İÇİN ACİLEN O MODEL UYGULANMALI

RESESYON SONRASI İÇİN ACİLEN O MODEL UYGULANMALI
Bütün dünyada yaşanması muhtemel bir tehlike olan resesyonla ilgili Metropol’e özel konuşan Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Değirmenci, resesyon sonrası dönem için sektörel teşvik modelinin acilen, şimdiden devreye sokulması gerektiğine işaret etti… 

ÖZEL RÖPORTAJ
İş dünyasının bugünlerde en çok konuştuğu konuların başında gelen resesyon tehlikesi ile ilgili Metropol’e özel değerlendirmelerde bulunan Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Değirmenci, özellikle resesyon sonrası için önemli tavsiyelerde bulundu.

DOĞAN DEĞİRMENCİ'NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Değirmenci “Öncelikle enflasyon tehlikesini daha önce de dile getirmiştim. Enflasyonun yanında şimdi resesyon tehlikesi yaşıyoruz. İktisadi terim olarak buna stagflasyon deniyor. Stagflasyon olunca talep daralır ve yüksek enflasyon devam eder. Başta ABD olmak üzere birçok ülkenin Merkez Bankası faiz artırımı yaparak müdahalede bulunuyor. Bizim ülkemiz farklı bir yöntem uyguluyor. Sıkı para politikası uygulanması gerektiğini her zaman söylüyorduk. Bu stagflasyon da bitecek. Stagflasyon bitince bir yükselme dönemi başlayacak. Bizim, Denizli’nin ve ülkemizin sektörel teşvik modeline acilen geçmesi gerekiyor. Resesyon tehlikesi yaşayacağımızı bir yıl önce söylemiştim. Bence yaklaşık bir yıl stagflasyon dönemi sürecek. Sektörel teşvik modelini hemen devreye sokmamız lazım ki, stagflasyon sonrası döneme hazır olabilelim”  dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon