EKONOMİ

RESESYON NE KADAR SÜRECEK? DENİZLİLİ SANAYİCİ NE YAPMALI?

RESESYON NE KADAR SÜRECEK? DENİZLİLİ SANAYİCİ NE YAPMALI?
Resesyon olacağını bir yıl önce tahmin eden DETGİS Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes’ten yeni tahmin… Avrupa Bölgesi’nde resesyonun yaşanacağını bundan tam bir yıl önceki bir söyleşi de herkesin aksine dile getiren DETGİS Başkan Yardımcısı Kes, bu kez yeni bir tahminde bulundu. Kes’in yeni tahmini ne? Denizlili sanayici ne yapmalı? Metropol’e özel açıkladı…

ÖZEL RÖPORTAJ
İş dünyasının bugünlerde en çok konuştuğu konuların başında gelen resesyon tehlikesi ile ilgili Metropol’e özel değerlendirmelerde bulunan DETGİS Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes, resesyon olacağını bundan tam bir yıl önceki bir söyleşi de dile getirmişti.  Kes, bu kez yeni bir tahminde bulundu.

OSMAN NURİ KES'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kes “Bundan tam bir yıl önceki katıldığım bir söyleşide resesyon olacağını söylemiştim. Hatta Emre Alkin’in konuşmacı olduğu söyleşide kendisine sorduğumda resesyon olmayacağını söylemişti. Tahminim doğru çıktı. Şimdi yeni bir tahminde bulunuyorum. Ben resesyonun geçici olacağını kısa süreceğini düşünüyorum. Bütün dünya Merkez Bankaları sıkı bir para politikası uyguluyor. Bunun yansımalarını minimum 6, maksimim bir yıl içinde göreceğiz. Ekonomide iyileşme yaşanacak. Bende 6 ay, maksimum bir yıl içinde resesyonun yerini çok hızlı bir ticarete, ihracata bıracağını düşünüyorum. 2023 yılı için inanılmaz taleplerle karşılaşacağız. İhracat ve ticaret artacak. Firmalar şimdiden ileriye dönük çalışmalılar. Peki, biz ne yapacağız sanayiciler ihracatçılar olarak. Öncelikle heyecanımızı yitirmememiz lazım. Müşteri ilişkilerimizi sıkı tutmamız lazım. Fuar ziyaretlerimizi sıklaştıracağız. Fuar sonrası aşamalarını daha da sıkı tutmamız lazım. Görüşmeleri reel ticarete dönüştürmemiz lazım. Denizli olarak bu konuda zayıfız”  dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon