SAĞLIK

REKTÖR KUTLUHAN: PAÜ HASTANELERİ TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE OLACAK

REKTÖR KUTLUHAN: PAÜ HASTANELERİ TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE OLACAK
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin sadece Denizli’ye değil, tüm bölgeye hizmet verdiğini belirterek, yapacakları çalışma ve yatırımlarla PAÜ Hastanelerinin tam teşekküllü hastane olacağını söyledi. 

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve PAÜ Yönetimi, sağlık alanındaki atılımlarını ve projelerini anlattı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Özban katıldı.



Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin bugün geldiği noktada sadece Denizli’ye değil Ege Bölgesine hizmet veren bir hastane olduğunu hatırlatan Rektör Kutluhan, “Uluslararası hastaları olan bir Tıp Fakültesi Hastanemiz var. Tıp Fakültesi’ndeki her bir hocamız kendi alanlarında önemli işler yapmakta. Dolayısıyla hasta sayısı gün be gün artmaktadır. Son 15 günlük ortalamada günde 9 bin hasta hastanemize müracaat yapmaktadır. Günlük ortalama sayılar 4 binlerden 9 binlere çıkmıştır. Pandemi sonrası insanların sağlık ihtiyaçlarındaki artış da bu sayının artmasında tabii ki etkili olmuş olabilir. Biz, hastanemizi büyütmek, Denizli’miz ve bölgemizin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek için ek bir bina olarak Çocuk Hastanesi’nin yapılmasını öngördük. Şu an sağlık hizmeti veren çocuk bölümlerinin de sonrasında bu ek binaya taşınması ile oradan boşalan yerlere yanık merkezi gibi hastanemizde olmayan merkezlerle donatacağız. Bu da tam teşekküllü dediğimiz, tıbbın tüm sahalarını içeren bir hastane hüviyetine kavuşacağız” diye konuştu.

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon