EĞİTİM

PAÜ’YE NASIL REKTÖR OLDU? İLK KEZ ANLATTI

PAÜ’YE NASIL REKTÖR OLDU? İLK KEZ ANLATTI
10 Ağustos 2020’de vekaleten, 2 Ocak 2021 tarihinde ise asaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’ye rektör olma hikayesini ilk kez Denizli Metropol ekranında, canlı yayında anlattı.

ÖZEL HABER
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın görevden alınmasının ardından birçok isim PAÜ’ye rektör olmak için başvuruda bulunmuştu. Bu isimlerden biri de daha önce 2011 yılındaki rektörlük seçiminde aday olanlardan biri olan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’dı. Aslen Denizli Çal İlçeli olan Kutluhan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevindeydi. Kutluhan PAÜ Rektörlüğüne 10 Ağustos günü vekaleten atandı.

10 AĞUSTOS’TA VEKALETEN, 2 OCAK’TA ASALETEN
Rektör Kutluhan, göreve başlar başlamaz kısa sürede eski dönemde bağların koptuğu kentteki odalar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğini hızlandırdı, üniversite yönetiminde değişiklikler yaptı. Kutluhan 02 Ocak tarihinde ise vekaleten atandığı rektörlük görevine bu kez asaleten getirilerek, Pamukkale Üniversitesi’nin resmen Rektörü oldu.



SESSİZLİĞİNİ DENİZLİ METROPOL’DE BOZDU
Görevde bulunduğu 9 aylık dönem içinde çıktığı TV programları ve çeşitli söyleşilerde Pamukkale Üniversitesi’ne nasıl rektör olduğu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayan Ahmet Kutluhan bu konudaki sessizliğini Denizli Metropol ekranında bozdu.

REKTÖRLÜĞE ATANMA HİKAYESİNİ İLK KEZ ANLATTI
Pamukkale Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’ye rektör olma hikayesini ilk kez Denizli Metropol ekranında, Metropol Gündemi’nin Sinpaş Aquacity’den yaptığı canlı yayında anlattı. Kutluhan “Rektörlüğüm benim için sürpriz oldu. Beni mutlu eden olay Denizli’ye hizmet aşkıma kavuşmam. Rektör adayı olma sebebim de bu. Denizli’yi hizmet noktasında buna kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Pamukkale Üniversitesi gözde ve kıymetli bir üniversite. Ben bunu dışarıdan gözlemlediğim için kıymetini daha iyi anlayanlardan biriyim. Birçok yerde hizmet verdim. Birçok üniversitede tıp fakültesi kurdum. Ankara’da Atatürk Hastanesi gibi önemli bir hastaneyi kurdum. Hep kendime Denizli’ye niye hizmet etmiyorum diye soruyordum. Tabi o süreç istenmeyen bir süreç. Daha önceki mevkidaşımın böyle bir sonla görevi terk etmesi beni üzmüştür. Buna sevinemeyiz. Bir kişinin rezilliği benim vezirliğim gibi bir durum algılamıyorum. Bu noktada hiçbir girişimim olmadı. Toplanan YÖK Heyeti karar verdi ve o gün günlerden Pazartesiydi saat 15.00 suları bana kendi rektörüm istifa etmemi ve evrakı imzalamamı istedi. Şok olduk. ”Herkes çok istemiştin zamanında şimdi niye düşünüyorsun” dedi. Nasip bugünmüş. Denizli’ye gelmekten ve hizmet etmekten çok mutluyum” dedi.   

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KUTLUHAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon