SAĞLIK

PAÜ HASTANELERİ ULUSAL HASTANE OLMA YOLUNDA

PAÜ HASTANELERİ ULUSAL HASTANE OLMA YOLUNDA
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, son üç yılda yaptığı atakla artık bölge değil, ulusal bir hastane olma yolunda ilerliyor. Öyle ki Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri son üç yılda 2,5 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet verirken, bunun çoğunluğunun çevre iller ile İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerde ikamet eden vatandaşlardan olması dikkat çekti…  Bu önemli başarıyı PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, Metropol’e özel açıkladı…

ÖZEL HABER
Fiziki yapısı, sağlık, akademik ve idari kadrosu ile dikkat çeken Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, son üç yılda yaptığı atakla artık bölge değil, ulusal bir hastane olma yolunda ilerliyor. Ortaya çıkan rakamlarda bunun en büyük göstergesi. Öyle ki Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri son üç yılda 2,5 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet verirken, bunun çoğunluğunun çevre iller ile İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerde ikamet eden vatandaşlardan olması dikkat çekti…  Şimdilerde günlük bakılan hasta sayısının 7 binlere ulaşması da önemli bir ayrıntı… Bu büyük başarının mimarlarından biri olan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Metropol’e açıklamalarda bulundu.

AHMET KUTLUHAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Rektör Kutluhan rakamlarla desteklediği açıklamasında “Pamukkale Üniversitesi Hastanemize hasta giriş sayısında ciddi rakamlara ulaşıldı. Pandemi öncesinde günlük hasta sayısının 1800 olduğu bir ortamdan şimdilerde günlük hasta giriş sayısının 7 binlerin üzerine ulaştığını gördük. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Son üç yılda hastanemize giren hasta sayısının 2,5 milyonun üzerinde olduğunu saptadık. Bu giriş yapan hastaların çoğunluğunun bölgeden hatta Türkiye’nin birçok ilinden olması önem arz ediyor. Yüzde 20 oranında yani beş hastadan birinin il dışından geldiğini gördük. Pandemiye rağmen dışarıdan gelen hasta oranının yüzde 20’ye çıkması çok çok önemli. Bazı rakamlar dikkatimizi çekti. En çok hasta Aydın, Manisa, Uşak, Muğla, Afyon’dan gelirken, İstanbul ve Ankara’dan on binlerin üzerinde hastamız olması ve bizi tercih etmeleri bizler için gurur kaynağı” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon